AcasăPoliticaBasescu, la Chisinau: Am trecut frontiera din tara mea in tara mea/Mesajul...

Basescu, la Chisinau: Am trecut frontiera din tara mea in tara mea/Mesajul catre Dodon

La cateva zile de cand a votat, la scrutinul prezidential din Moldova, avand acest drept ca urmare a faptului ca se bucura de statutul de cetatean al statului de peste Prut, Traian Basescu a pasit pe taram moldav, pentru prima oara de cand a primit cetatenia statului condus, mai nou, de Igor Dodon.

„La ora 09.28, prin punctul de frontiera Albita, am intrat in Republica Moldova, pentru prima data ca si cetatean al acestei tari. Altfel spus, am trecut frontiera din tara mea in tara mea.”, a anuntat – cu o exactitate demna de un fost comandant de nava- fostul lider de la Cotroceni, o data ce a ajuns dincolo de Prut. Ulterior, fostul sef al statului s-a oprit in capitala Moldovei, unde a participat la o reuniune in cadrul careia a prezentat programul PMP pentru relatia cu Republica Moldova.

Dar a si readus in discutie subiectul unirii. „Trebuie sa va spun ca, de cand am devenit presedintele Romaniei, intotdeauna am vrut sa stiu daca unirea este posibila”, a subliniat Basescu, aducand in discutie un sondaj realizat in urma cu 11 ani, cand doar circa 10% dintre cetatenii moldoveni se declarau proeuropeni, in conditiile in care, conform rezultatelor la cele mai recente alegeri, in jur de 48% dintre moldoveni au aratat ca sunt proeuropeni si unionisti.

In alta ordine de idei, Traian Basescu i-a transmis un mesaj actualului lider de la Chisinau, pe care a admis, pe un ton glumet, ca nu l-a votat – aspect care nu mai e un secret pentru nimeni. Mesajul sau are legatura cu referirea facuta de noul lider de la Chisinau cu privire la un posibil referendum pe acest subiect. „Am luat nota de declaratia facuta de dl Dodon, astazi am vazut-o in presa (…) si spune ca va intreba poporul daca sa mearga spre Vest sau spre Est. Iar eu ii dau un sfat, de aici, de la Chisinau, nu mai pierde vremea, ia-o spre Vest, ca asta e directia”, a declarat, razand, Basescu, in aplauzele salii, dupa ce, anterior, in sala s-a scandat „Unire!”.

foto: Facebook/Traian Basescu

author avatar
Cristina Stefan
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger