AcasăPoliticaBasescu, inhamat la vagoanele PMP-ului

Basescu, inhamat la vagoanele PMP-ului

Mai spintara decat o banuia tatucul sau prezidential, Fundatia Miscarea Populara a nascut prematur un partid. Induiosat, Traian Basescu ii netezeste ”nepotelului” calea spre europarlamentare.

Traian Basescu deschide, in numele Miscarii Populare, ostilitatile electorale

”Fundatia a nascut un copil prematur, e adevarat, PMP-ul, dar prematurii stiti foarte bine ca sunt extrem de inteligenti. Viziunea mea era o fundatie din care sa rezulte o miscare si un partid apt de batalie politica si sa poata prelua guvernarea in 2016. Iata ca aceasta fundatie nazdravana a hotarat sa se implice si in batalia de la europarlamentare. Eu ii doresc succes copilului fundatiei”, a afirmat Traian Basescu, ieri, la Cluj, la dezbaterea organizata de Fundatie pe tema ”Statul de drept – intre modelul european si realitatea din Romania”. Dornic sa i se indeplineasca urarea, Basescu a cadorisit Fundatia cu Emil Boc, care s-a inscris, ieri, in Fundatia Miscarea Populara. Afland noutatea ”de la televizor”, actualul sef de partid al lui Boc, Vasile Blaga, a comentat sarcastic: ”E problema lui, sper sa nu se fi inscris intr-o fundatura”. In dezacord cu Blaga, ca de obicei, Basescu i-a multumit lui Boc pentru gest. Grijuliu in continuare, Traian Basescu i-a dascalit pe membrii PMP sa nu atace PDL-ul, pentru a nu-si deschide mai multe fronturi de lupta deodata: ”Am vazut aceasta tendinta… Cei care ati optat sa fiti in PMP nu atacati PDL, nu el este adversarul”.

USL, singurul erou negativ din telenovela damboviteana

Emil Boc a luat-o si el pe urmele popularilor, via Fundatie

Odata depasite problemele interne ale PMP, Traian Basescu  pornit tirul, reglat evident asupra USL-ului: ”Romania a facut pasi inapoi din vara anului 2012. (…) Evenimentele din vara lui 2012, din 2013, atacurile la justitie, la procurori, au fost de natura sa ne descalifice si au pierdut romanii, in primul rand ca credibilitate, dar si economic”. Iar vinovat de aceasta situatie nu este numai Guvernul, ci si Parlamentul – celebra ”martea neagra” fiind deja exemplul clasic in materie. ”Institutia Parlamentului Romaniei nu functioneaza ca o institutie la standarde europene”, a conchis Traian Basescu. In context, Basescu a incercat sa clarifice un mit – acela referitor la ”tepele” promise de el in 2004, tepe in care urmau sa sfarseasca toti coruptii patriei: ”Astazi sunt vreo 7 ministri in inchisoare, vreo 18 parlamentari si multi altii pe rolul instantelor, cu care nu stiu ce se va intampla, dar am mai vazut cate unul care intreaba «Unde-s tepele, ca ati promis tepe, dle presedinte?». Justitia e cea care ii trage in teapa pe cei care incalca legea”.

Trecerea lui Emil Boc de partea popularilor a fost precedata de o lunga discutie cu Traian Basescu si Elena Udrea, consumata sambata seara la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca. Intrebat, la final, despre ce s-a vorbit, Boc  a decretat convins: ”In orice caz politica nu!”. Cu toate acestea, Boc anunta, chiar a doua zi: ”Am acceptat invitatia lui Marian Preda de a face parte din Fundatia Miscarea Populara”. Motivul: fostul lider al PDL afirma ca poate astfel sa contribuie la ”unificarea dreptei pentru castigarea alegerilor din acest an”.

author avatar
Simona Badulescu
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger