AcasăPoliticaBasescu incearca sa-l bage pe Ponta in penal

Basescu incearca sa-l bage pe Ponta in penal

Traian Basescu ii coace lui Victor Ponta o plangere penala, pe motiv de abuz in serviciu si acte de coruptie.

Traian Basescu trage salva dupa salva in Victor Ponta

Seful statului considera ca premierul Ponta a dat-o in bara nepublicand demisiile ministrilor liberali in Monitorul Oficial si lasand trei ministere (Economia, Sanatatea si Finantele) fara o conducere interimara macar. ”Face o mare greseala domnul prim-ministru. Trebuia sa fie niste ministri interimari, dintre membrii Cabinetului. Ministrii (demisionarii Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si Eugen Nicolaescu – n.r.) deja nu mai vin la sedintele guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator. El are Monitorul Oficial in mana si nu publica revocarea ministrilor care au demisionat. Suntem iar in stilul de a guverna neconstitutional al lui Victor Viorel Ponta, el crede ca si Guvernul functioneaza ca doctoratele – ti-l iei prin plagiat, prin ce vrei. Asta e abuz de putere”, acuza Traian Basescu. Presedintele vrea ca Victor Ponta sa raspunda de aceasta data pentru situatia creata: ”Foarte posibil sa fac plangere penala impotriva lui Ponta pentru coruptie si pentru abuz in serviciu pentru decizii ale Guvernului, decizii personale, minciuna. Am cerut unui grup de juristi pentru a vedea daca un astfel de premier poate raspunde in fata justitiei sau nu”.

ASF – dovada ”coruptiei premierului”

Klaus Iohannis, apreciat de Basescu pentru ca stie sa vorbeasca in germana - limba sa materna

Traian Basescu nu a pierdut vremea asteptand raspunsul juristilor, ci a trecut la acuzatia nr. 2: coruptia premierului. Domeniu in care a decretat ca ”dovada cea mai concludenta” este crearea ASF, institutie unde s-a oplosit ”toata clientela PSD si PNL”, respectiv ”si sotia lui Chitoiu, si consilierul primului-ministru, si sotul neinfricatei luptatoare pentru dreptate – Olguta Vasilescu (..) si clientul Ursache (si el cu vreo 47.000 de euro in doua luni), si nu mai vorbim de clientul Radu Rusanu”. Odata lichidata lista acuzatiilor aduse personal liderului PSD, Traian Basescu i-a luat la refec pe ambii lideri ai USL. Tema: esuarea ”tentativei” de revizuire a Constitutiei: “Au fost neprofesionisti in comisia de revizuire a Constitutiei (…) Modificarile aduse Constitutiei la fel de bine puteau sa le scrie si niste baieti care stau in Piata Chibrit si fac trafic de etnobotanice”. Victor Ponta si Crin Antonescu ”sunt toxici pentru Romania”, a conchis acid Basescu.

Iohannis, ridicat in slavi de seful statului

Dupa lichidarea ”toxicilor” Ponta si Antonescu, Traian Basescu a introdus in scena si un personaj pozitiv: ”prospatura” Klaus Iohannis, despre care seful statului afirma ca ar putea fi un atu in procesul aderarii noastre la Schengen. ”La Consiliul JAI, cand se discuta Schengen, merge ministrul de Interne. Iohannis ar fi un mare castig in JAI, pentru ca vorbeste in mod cert cel putin limba germana. Stroe dadea din maini pe acolo”.

author avatar
National
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger