AcasăPoliticaBasescu il salveaza pe Opris din Apuseni

Basescu il salveaza pe Opris din Apuseni

Traian Basescu nu a acceptat schimbarea lui Marcel Opris (foto jos) din fruntea STS

Presedintele Traian Basescu i-a dat cu flit premierului Victor Ponta, refuzand atat demiterea lui Marcel Opris din fruntea Serviciului de Telecomunicatii Speciale, cat si transferarea STS la Ministerul de Interne.

Traian Basescu nu a acceptat schimbarea lui Marcel Opris (foto jos) din fruntea STS
Marcel Opris

”Actiunea din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglementarile in vigoare, de acea a fost un esec”, a afirmat seful statului, acuzandu-i pe politicieni ca au lansat o serie de informatii false in spatiul public, incercand in felul acesta sa discrediteze STS-ul.  ”In aceste zile am asistat la o minciuna publica lansata de politicieni, care este de natura sa discrediteze o institutie a statului, care pur si simplu si-a facut datoria. Iar eu nu pot intra in jocul demiterilor numai pentru ca da bine ori la public, ori la politicieni. (…) E o minciuna ca STS trebuia sa localizeze. STS nu are echipamente si dreptul legal sa faca mai mult decat a facut. (…) Daca s-ar fi lucrat institutional si la MAI s-ar fi constituit comandamentul, cand pui la un loc informatiile de la STS, SRI, alt operator decat cel care furnizeaza prima informatie, de la aviatia militara si de la ROMATSA, cu certitudine s-ar fi facut”, a mai spus Basescu. Referindu-se la schimbarea din functie a lui Marcel Opris, presedintele a dat de inteles ca nu este dispus sa faca jocul celor de la USL. ”Marcel Opris nu este om politic. (…) Nu il poti trata, nici pe el, nici pe Coldea, nici pe Predoiu, de la SIE, ca pe oameni politici care pot fi schimbati ca sa dea bine. Sunt oameni care au facut o cariera militara si nu imi pot permite sa imi bat joc de ei, de dragul politicului”, a conchis Traian Basescu.

STS, in subordinea MAI

Pozitia categorica a sefului statului l-a determinat pe premierul Victor Ponta sa ceara convocarea de urgenta a unei sedinte la sediul USL, reuniune in care s-a decis transferarea STS la MAI printr-un proiect de lege care va fi adoptat de Parlament in procedura de urgenta. ”Consider ca si la STS trebuia inlocuita conducerea. E evident ca Basescu nu are curajul, probabil sunt lucruri cu care este santajat. Din acest punct de vedere in cadrul sedintei USL am decis ca maine la BP al Senatului sa fie prezentat proiectul de lege prin care sa se asigure o mai buna coordonare a institutiilor privind interventia in situatiile de urgenta, prin trecerea STS la Ministerul de Interne”, a precizat Ponta.

author avatar
Adelina Ionicel
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger