Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Basescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Basescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Autor:

Fostul presedinte afirma ca succesorul sau a iesit din limitele Constitutiei atunci cand s-a consultat cu liderii politici pe alte teme decat desemnarea unui premier.

 

TRAIAN BASESCU FANE 791 Basescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Traian Basescu ii aplica lui Klaus Iohannis tratamentul rezervat lui timp de zece ani: il acuza de incalcarea Constitutiei

Traian Basescu spune ca legea fundamentala nu confera presedintelui atributiile necesare consultarii partidelor politice pe orice tema. ”In mod categoric asa este (s-a incalcat Constitutia – n.r.). In Constitutie nu sunt prevazute consultari ale presedintelui cu partidele, decat inainte de desemnarea premierului. Daca exista un partid care a obtinut majoritatea calificata, Constitutia spune ca presedintele cheama patidul care a facut 51%”, a explicat Basescu, intrebat fiind daca Klaus Iohannis a incalcat sau nu Constitutia atunci cand a organizat recentele consultari cu liderii partidelor parlamentare.

KLAUS IOHANNIS31 Basescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Klaus Iohannis

Chiar daca il critica pe actualul presedinte, Basescu recunoaste ca a vrut si el sa fenteze Constitutia, dar nu i-a tinut: ”Eu am avut tentative de a ma consulta cu partidele, dar am fost refuzat. Nu am avut ce spune, stiam ca nu am atributii constitutionale”.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!