AcasăPoliticaBasescu ii da cu flit ”incepatorului” Ponta

Basescu ii da cu flit ”incepatorului” Ponta

Inainte de a-si lua zborul spre Bruxelles, Traian Basescu i-a mai dat un bobarnac lui Victor Ponta: ”Ar fi fost pacat ca Romania sa fie reprezentata de un incepator la Consiliul European”.

Traian Basescu a trantit in nasul premierului usa Consiliului European
Victor Ponta s-a dus pana la Bruxelles, dar degeaba

Cum principalii doi oameni in stat, Traian Basescu si Victor Ponta, au luat o pauza de coabitare, cererea premierului de a fi mandatat sa participe el la Consiliul European nu a avut ecou favorabil la Cotroceni. Ca urmare, desi Ponta a avut grija sa-si includa in traseul intoarcerii din State o escala la Bruxelles chiar in prima zi a Consiliului European (respectiv ieri), premierul nostru s-a ales doar cu o participare la reuniunea liderilor socialisti europeni. Timp in care scaunul rezervat Romaniei la Consiliu era ocupat de Basescu. ”Orgoliul si frustrarea personala a presedintelui Traian Basescu de a reprezenta Romania la Consiliul European intr-un domeniu (agenda digitala europeana – n.r.) in care Guvernul este cel care are competente creeaza deservicii tarii si impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT”, a reclamat public Ponta, suparat fiind de refuz. Iesirea premierului nu a ramas nesanctionata de presedintele Basescu, care a criticat la rindul lui prestatia lui Victor Ponta la Consiliul European din vara, considerand ca acesta nu a avut abilitatea necesara promovarii proiectului Nabucco (care includea si Romania).

”Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata incepe odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator”, a conchis acid Traian Basescu, inainte de a se urca, ieri, in avionul de Bruxelles.

author avatar
Simona Badulescu
1.082 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger