AcasăPoliticaBasescu ii da branci lui Iohannis pe teren

Basescu ii da branci lui Iohannis pe teren

Traian Basescu sta cu pleoapa pe succesorul sau la Cotroceni

Fostul presedinte critica aprig obiceiul presedintelui Klaus Iohannis de a-l delega pe premierul tehnocrat Dacian Ciolos sa participe la intrunirile Consiliului European.

Traian Basescu sta cu pleoapa pe succesorul sau la Cotroceni

Reprezenta fiind de un ”tehnocrat neangajat politic, fie el si Dacian Ciolos”, Romania nu va mai fi luata in serios de liderii europeni, sustine Traian Basescu. ”Ce sa mai inteleaga ceilalti membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog in Romania? Cu cine trebuie sa negocieze? Cu cine fac intelegeri astazi pentru a le tine minte miine? Sub perdeaua unei vizite in Israel si Palestina, Presedintele Iohannis lipseste de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migratiei islamiste. Gasirea solutiilor la aceasta problema care submineaza existenta Spatiului Schenghen, dar si a insasi existentei Uniunii Europene, necesita prezenta celui mai autorizat reprezentant al Romaniei, pentru ca deciziile ce se vor lua vor influenta fundamental viitorul tarii”, acuza Basescu, pe Facebook.

Klaus Iohannis este acuzat ca se foflileaza de la intrunirile CE, nerespectandu-si astfel fisa postului de presedinte

”Prezenta unui tehnocrat neangajat politic, fie el si Dacian Ciolos, este unica, niciun alt stat nepermitandu-si sa nu fie reprezentat la CE de un politician ales. In mod cert, Presedintele Iohannis putea sa-si regleze vizita din Israel luand in calcul plecarea de la Bruxelles in loc de Bucuresti. Asa insa, ii va ramane sa urmareasca cu atentie si, eventual, cu oarecare ingrijorare ce se intampla la Bruxelles si care va fi soarta Uniunii Europene”, a adaugat, ironic, fostul presedinte.

author avatar
Simona Badulescu
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger