AcasăPoliticaBasescu: Femeile se mananca una pe alta

Basescu: Femeile se mananca una pe alta

Fan al promovarii femeilor in politica, Traian Basescu nu ignora ”marea problema” de care se izbeste sexul frumos: reprezentantele lui se saboteaza si mananca una pe alta.

”Din experienta va pot spune ca femeile au o mare problema: pun mult prea multa pasiune cand vad la alta femeie o geanta sau o pereche de pantofi pe care nu o au. Marea problema a femeilor, oricate ai promova, in momentul de fata, si oricat ar fi de sustinute de barbati, este ca la randu-le nu se sustin ele intre ele. Este un lucru pe care l-am observat, este maine 8 Martie si nu vreau sa fiu aspru, dar nici nu pot sa fiu incorect”, a trantit-o pe sleau Traian Basescu, luni seara la TVR. Fostul sef de stat a avut insa si cuvinte de lauda la adresa prestatiei feminine in functii de raspundere: ”Trebuie sa remarcam un lucru. Femeilor, cand le dai putere si incredere, au o abnegatie, uneori, dusa pana la extrem in a proba ca sunt o alegere buna. Uneori gresesc, uneori sar un anumit prag, exact din aceasta dorinta de a proba ca sunt extraordinare”. Intrebat, in context, care sunt cele mai puternice femei de pe scena romaneasca, Basescu le-a nominalizat fara ezitare pe Laura Codruta Lovesi si Elena Udrea: ”Sunt doua. Una se numeste Laura Codruta Kovesi, dar este puternica pentru ca e sefa de institutie, extrem de puternica institutia si asta te face si pe tine puternic. Si Elena Udrea, care suporta presiunile institutiei, ramanand demna totusi”.

Orban vrea numai femei alese

Ludovic Orban se declara in deplin acord cu promovarea doamnelor in politica, dar ar prefera ca acestea sa renunte la ascensiunea in diverse calitati si functii prin numire si sa-si asume calea (mult mai grea) a candidaturii. ”Eu n-am nevoie de o lege sau o rezolutie care sa stabileasca cote de gen. Orice doamna sau domnisoara care are competente si doreste sa se implice in viata publica, in administratie, in ceea ce priveste deciziile care se iau in societate — niciodata nu voi respinge o astfel de colega pentru faptul ca e femeie. Pe de alta parte, hai sa fim cinstiti, e nevoie ca din ce in ce mai multe colege de-ale noastre sa aiba curaj sa isi asume candidaturile. Sigur ca a candida pentru o functie nu e intotdeauna cel mai frumos lucru care ti se poate intampla. Te trezesti peste noapte cu tot felul de nazdravanii spuse pe seama ta. (…) Dar e nevoie de cat mai multe colege ale noastre care sa-si asume candidatura, care sa se implice cu adevarat pe picior de egalitate in viata publica din Romania”, le indeamna Orban pe doamnele interesate de o cariera politica.

Teodorovici, gata sa-i sufle candidatura Gabrielei Firea

Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici il contrazice pe Liviu Dragnea si spune ca nu a refuzat nicio candidatura (la unul dintre sectoarele Capitalei – n.r.), din moment ce nu i-a fost facuta niio ”propunere concreta”. Mai mult, Teodorovici nu numai ca se arata dispus sa candideze pentru una dintre primariile de sector, dar da de inteles si ca este gata sa o dea la o parte pe Gabriela Firea si sa atace el, in numele PSD, Primaria Generala. ”In ceea ce ma priveste, nu am refuzat nimic pentru ca nu am avut o propunere concreta pe care sa o accept sau refuz. Am certitudinea ca as fi in stare sa gestionez nu doar un sector, ci sase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid”, isi detaliaza Teodorovici pozitia pe Facebook.

author avatar
National
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger