AcasăPoliticaBasescu e categoric in privinta delegarii premierului la viitoarea reuniune a Consiliului...

Basescu e categoric in privinta delegarii premierului la viitoarea reuniune a Consiliului European: “un lucru fundamental gresit”

Fostul sef al statului nu ascunde faptul ca nu vede cu ochi buni ideea presedintelui Iohannis de a trimite premierul la Bruxelles, la viitorul Consiliu European, la care, din cate anticipeaza Traian Basescu, se va discuta, printre altele, si despre cotele de migranti.

La cateva zile dupa ce s-a aflat ca seful statului a decis sa-l desemneze pe actualul premier Ciolos pentru a participa, zilele urmatoare, la viitoarea reuniune a Consiliului European de la Bruxelles, fostul lider de la Cotroceni considera ca mandatarea lui Ciolos ar fi, de fapt, o fuga de raspundere, din partea lui Klaus Iohannis.

Delegarea premierului pentru a participa la Consiliul European din 17-18 decembrie este, in opinia fostului lider de la Cotroceni, „un lucru fundamental gresit”, aspect pe care Traian Basescu l-a rostit cat se poate de clar, seara trecuta, la postul B 1 Tv. „Poti sa-l delegi pe premier la orice alt Consiliu, numai la cel din decembrie nu, daca citesti Constitutia. Consiliul European din decembrie (…) e fundamental dedicat problematicii externe”, si-a sustinut fostul presedinte punctul de vedere.

Cat priveste tematica viitoarei sedinte a Consiliului, Basescu a enumerat cateva aspecte. „Eu anticipez ca la acest Consiliu vor fi discutii aprinse pe tema Schengen, pe tema Ucraina, pe tema Siria, pe tema BREXIT-ului„, a precizat fostul sef al statului.

Cat priveste motivul pentru care seful statului ar fi luat aceasta decizie, Basescu si-a exprimat parerea la fel de categoric: „Aici este o chestiune de neasumare de raspundere. (…) Consiliul de iarna e dedicat problemelor externe. Cand arde problema migratiei, problema Schengen, Siria, Ucraina n-as lasa pe nimeni altcineva sa reprezinte Romania, cand sunt lucruri atat de importante. Dupa mine este o mica fuga de raspundere„.

169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger