AcasăPoliticaBasescu, despre redeschiderea dosarului rapirii jurnalistilor: Procedura trebuia facuta. Nu am putut...

Basescu, despre redeschiderea dosarului rapirii jurnalistilor: Procedura trebuia facuta. Nu am putut da declaratii

Traian Basescu vede, prin decizia redeschiderii cercetarilor in dosarul rapirii ziaristilor in Irak, o posibilitate de a merge in fata procurorilor pentru a da declaratii, de vreme ce la momentul demararii anchetei pornite de la o plangere depusa de liderul PRM, era sef al statului, ca urmare avea imunitate prezidentiala si nu a putut fi audiat.

La foarte scurta vreme dupa ce s-a afat ca Judecatoria Sectorului 5 a confirmat cererea Parchetului General privind redeschiderea dosarului privind rapirea celor trei jurnalisti romani – Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, in Irak, in urma cu 10 ani, Traian Basescu, al carui nume apare in plangerea penala formulata, la Parchetul Inaltei Curti, de catre Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca, urmare a hotararii instantei, una definitiva, va avea posibilitatea sa isi spuna punctul de vedere, in fata procurorului, in privinta acuzatiei care i se aduce.

„Din punctul meu de vedere, (dosarul-n.r) n-a fost inchis niciodata, pentru ca atunci cand eram presedinte nu mi s-au putut lua declaratii. Decizia Judecatoriei sectorului 5 nu face decat sa-mi dea posibilitatea sa dau si eu declaratii in fata procurorului fata de minciunile fostului Tribun”, a explicat Traian Basescu, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, adaugand ca dosarul este inchis pentru Vasile Blaga (al carui nume apare in aceeasi plangere-n.r), care a putut da declaratii in fata magistratilor.

Nu in ultimul rand, fostul lider de la Cotroceni a calificat acuzatia care i se aduce drept o „aberatie”. „Este greu de imaginat ca un sef de stat si un fost ministru de Interne, sa spunem, si-ar fi insusit bani de pe urma rapirii unor jurnalisti. (…) Procedura trebuia facuta, pentru ca nu am putut da declaratii (…) pentru a clarifica elucubratiile lui Vadim Tudor”, a conchis seful statului.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger