AcasăPoliticaBasescu, despre cei propusi ca ministri pentru Cultura si Buget: Poate nu...

Basescu, despre cei propusi ca ministri pentru Cultura si Buget: Poate nu vor sa fie respinsi si isi retrag candidaturile!

Seful statului a declarat ca ii mai da premierului ragaz inca o zi pentru a intelege ca propunerile pentru cele doua ministere – cel al Culturii si al Bugetului – nu sunt tocmai potrivite.

Mai mult, Traian Basescu sustine ca e posibil ca, inainte ca presedintele sa respinga aceste nominalizari, cum sunt mari sanse sa se intample, cei doi candidati  – Rozalia Biro (senator UDMR) si Claudiu Manda (deputat PSD) – sa aleaga ei sa se retraga. „Mai astept pana maine (miercuri-n.r) in speranta ca daca Victor Ponta nu vrea sa inteleaga ca un Guvern nu poate sa aiba ministrul Bugetului un domn care s-a ocupat de Casa de Cultura a Studentilor si o doamna, la Cultura, care nu vorbeste sau nu intelege bine limba romana nu voi avea ce sa fac va trebui sa am o reactie maine. (…) In principiu, da (ii voi respinge-n.r). Poate acesti oameni nu vor sa fie respinsi cu eticheta  ‘necorespunzator’ si isi retrag ei candidaturile”, a declarat seful statului, marti dupa-amiaza, intr-o emisiune difuzata de postul B 1TV.

Va reamintim ca portofoliul de la Cultura, functie ministeriala ce presupune si un post de vicepremier, a ramas vacant dupa demisia lui Kelemen Hunor, liderul UDMR, in timp ce Liviu Voinea pasaseste fotoliul de ministru dupa ce a fost numit viceguvernator la Banca Nationala.

author avatar
Cristina Stefan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger