AcasăPoliticaBasescu, despre aderarea la Schengen. A zburat puiul cu ata!

Basescu, despre aderarea la Schengen. A zburat puiul cu ata!

Traian Basescu sustine ca Romania isi poate lua adio de la aderarea la spatiul Schengen

Fostul presedinte sustine ca Romania poate uita de aderarea la Schengen. Motivele: democratia mioritica e pe butuci, iar in loc de stat de drept avem doar ”o circoteca intr-un vid de putere politica si de autoritate politica”.

Traian Basescu sustine ca Romania isi poate lua adio de la aderarea la spatiul Schengen

Fan declarat, timp de un deceniu intreg, al intaririi institutiilor de forta si eliberarii lor si a Justitie din robia politica, Traian Basescu deplange acum transformarea democratiei mioritice intr-o Cenusareasa. Iar odata democratia pusa la colt, este inutil sa mai speram in aderarea la spatiul Schengen, avertizeaza fostul presedinte: ”Cat timp lupta anticoruptie este un spectacol care vuieste mai tare decat preocuparea pentru absorbtia banilor europeni, cat timp vedetele vietii politice sunt procurorii, nu e un stat de drept, e o circoteca intr-un vid de putere politica si de autoritate politica (…) Doamna Kovesi poate sa dea interviuri in fiecare zi, dar daca ea, un exponent al institutiilor de forta, nu a celor democratice, e exponentul Romaniei in exterior, putem uita de Schengen si de altele”. In contet, Basescu nu a uitat sa traga spuza pe turta lui amintind de suspendarea din 2012 – rau famata in ochii europenilor. ”Schengen s-a pierdut in 2012, Romania a ratat aderarea la Consiliul din iunie 2012. Exista o anexa la concluziile Consilului care fac trimitere la acest fapt. A venit USL-ul atunci, au facut suspendarea neconstitutionala din vara si de atunci nu reuseste nimeni sa mai bage Romania pe ordinea de zi fara risc de voturi contra. O asemenea ocazie nu mai vine, e un tren care trece si mai trece, dar nu cand vrei tu”.

”Sunt un fost presedinte destul de hartuit”

Afirmatia ii apartine lui Traian Basescu si a fost facuta ieri, dupa audierea sa la tribunal in speta referitoare la redeschiderea urmaririi penale in cazul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Caz in care Basescu este de acord cu desecretizarea dosarului, mai ales ca nu el a decis punerea datelor sub obroc: ”Nu era treaba mea partea operativa. Rolul meu a fost sa pun cap la cap toate serviciile, ale armetei, SRI si SIE, pentru a colecta informatiile si a face ca acestea sa lucreze in aceeasi directie. Nu eu am avut dosarul operatiunilor. El a avut cap de fila SIE”. In plus, Basescu considera ca redeschiderea dosarului este ”o palma pentru Romania”: ”Cand se aduce in spatiul public ideea ca un sef de stat, in colaborare cu un general american, au putut sa fure bani, iar autoritatile romane fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine Romaniei”.

author avatar
Simona Badulescu
703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger