AcasăPoliticaBasescu: Daca Romania nu-si va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este...

Basescu: Daca Romania nu-si va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este major

Seful statului i-a transmis, joi, lui Darius Valcov, noul membru al Guvernului ca e spera sa fie „un un ministru al Bugetului al Romaniei si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”, insistand asupra riscului major al pericolului de derapaj, in cazul in care Romania nu isi respecta angajamentele asumate.

Traian Basescu

Considerand ca Valcov preia un portofoliu dificil, avand in vedere obligatiile asumate de tara noastra in fata forurilor internationale, Basescu i-a transmis noului ministru, dupa ce a acesta a depus juramantul la Cotroceni, o serie de aspecte despre care a spus ca il ingrijoreaza. „Va pot spune niste ingrjorari ale mele: avem obligatii asumate ca urmare a tratatului fiscal ratificat in Parlament si a programelor de reforma transmise de guvernul Romaniei catre Comisia europeana si adoptate de comisie, avem obligatii legate de realizarea criteriilor din tratatul fiscal -si ma refer la  MTO. Avem, posibil, obligatiile care vor rezulta dintr-o eventuala revotare a legii CAS-ului, avem confinatarea pentru fondurile europene – si toate acestea creeaza in momentul de fata un sentiment al unui impas in relatia dintre Romania si FMI si implicit CE si BM”, a punctat seful statului.

Ca o concluzie, presedintele a insistat asupra riscului producerii unui derapaj economic, in cazul in care Romania nu isi respecta aceste angajamente asumate, cerandu-i noului ministru sa puna pe primul plan interesele nationale. „Daca Romania nu-si va respecta angajamentele, pericolul, riscul de derapaj economic este major. De aceea ma adresez dumneavoastra cu rugamintea sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale (…) sper sa puneti interesele Romaniei deasupra oricaror altor interese”, i-a transmis seful statului noului ministru, adaugand ca, in cazul in care Darius Valcov va considera ca e cazul sa il consulte cu privire la lucruri ce privesc activitatea ministerului in cauza, o poate face.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger