Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Basescu crede ca ar fi trebuit data ordonanta pe gratiere, si nu pe modificarea CP

Basescu crede ca ar fi trebuit data ordonanta pe gratiere, si nu pe modificarea CP

Autor:

Liderul PMP crede ca lucrurile ar fi trebuit facute invers in privinta gratierii si a modificarilor Codurilor Penale, in sensul ca Guvernul ar fi facut mai bine daca ar fi ales sa aprobe in cazul dintai o Ordonanta de Urgenta.

 

15135729 1432332833446930 64821748767816624 n basescu Basescu crede ca ar fi trebuit data ordonanta pe gratiere, si nu pe modificarea CPLa nivel de argument, Basescu a invocat faptul ca trecerea prin Parlament a unui proiect legislativ e de durata, aspect care le-ar putea da idei celor care comit nelegiuri, considerand, astfel, ca s-ar putea vorbi despre o “vulnerabilitate”. “Daca era ceva de adoptat prin OUG era gratierea si nu modificarea Codului Penal (…). De ce gratierea? Pentru ca trimisa  in Parlament va avea un proces destul de lung, de doua-trei luni. In acest interval, infractori specializati pot actiona deliberat fiindca stiu ca la final (…) fapta va fi gratiata”, e de parere fostul sef de stat.

Totodata, Basescu a mentionat ca pemepistii nu sunt de acord cu limita la 200.000 de RON, in cazul abuzului in serviciu.

In alta ordine de idei, desi in prima parte a zilei s-a crezut ca a decis sa demisioneze din fruntea PMP, Basescu a lamurit ca nu se pune problema de asa ceva, ci de o predare de stafeta pe care o are in vedere.

foto: Facebook    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!