AcasăPoliticaBasescu cere retragerea proiectului Rosia Montana din Parlament

Basescu cere retragerea proiectului Rosia Montana din Parlament

TRAIAN BASESCU - Dupa ce a atins, vara trecuta, fundul sacului, a reusit sa recupereze cateva procente, ajungand la 26%

”Este o lege pe care baietii de la RMGC i-au dat-o lui Sova, el i-a dus-o sefului lui si i-a spus uite ce lege buna am facut”, critica seful statului.

Traian Basescu a pus tunurile, la gramada, pe proiectul Rosia Montana, pe premierul Ponta si pe ministrul Sova

Seful statului il avertizeaza pe premierul Ponta ca nu va asista ”spectator ca Ion Iliescu la privatizarea Petrom”, ci va sesiza CCR pe tema neconstitutionalitatii proiectului Rosia Montana. Basescu acuza in special ”atasarea contractului cu RMGC” la proiectul de lege (”aici nu discutam de o privatizare prin lege, ci de exploatarea unui zacamant aurifer”), conferirea dreptului de a face expropieri RMGC si mandatarea AMRM de a prelungi licenta de exploatare cu 20 de ani, in conditiile in care legea permite prelungirea pe o perioada de doar 5 ani. Dupa desfiintarea proiectului, a venit randul premierului: ”Parerea mea e ca Victor Ponta a mizat pe o majoritate larga in Parlament si a incercat un joc de tip CFR Marfa. El trebuie sa inteleaga ca un prim-ministru trebuie sa-si asume responsabilitatile pe care le are. Ponta trebuie sa scapa de lasitate ca sa fie prim-ministru si sa mai renunte la smecherie. Romania nu e usor de condus”.

In context, Basescu a sustinut ca Victor Ponta ar fi fost ”mai norocos” daca nu ar fi luat decizia de a nu-i mai raspunde la telefon, lasand sa se inteleaga ca, intr-un astfel de caz, i-ar fi facut reprosurile in particular, nu in direct la TV. Dupa o salva trimisa si in directia lui Crin Antonescu, pe care l-a acuzat ca este constient de neconstitutionalitatea proiectului, Basescu l-a luat in colimator si pe Dan Sova, pe care i l-a descris lui Ponta ca pe un ministru ”profund incompetent”, bun doar de lasat imediat la vatra.

author avatar
Simona Badulescu
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger