AcasăPoliticaBasescu cere NATO sprijin pentru Ucraina: Armata ucraineana risca un macel

Basescu cere NATO sprijin pentru Ucraina: Armata ucraineana risca un macel

Traian Băsescu a pus tirul pe Victor Ponta

Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat vineri, la Reuniunea anuala a diplomatiei romane, ca Federatia Rusa a trecut la o cu totul alta etapa de sprijinire a separatistilor.

Seful statului a anuntat ca va cere statelor UE si NATO sprijinul Ucrainei cu armanent cu care sa poata face fata agresiunii Federatiei Ruse, inainte ca luptele din estul Ucrainei sa se transforme in macel.

„Armata ucraineana se afla in dificultate. Daca statele UE, statele NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei ucrainene cu echipamentele necesare cu care sa poata face fata agresiunii Federatiei Ruse, sansele puterii de la Kiev devin iluzorii. Continuarea luptelor in estul Ucrainei risca sa se transforme intr-un macel”, a avertizat Traian Basescu.

„Voi sustine ideea ca statele UE, statele membre NATO trebuie sa treaca la faza punerii la dispozitie a mijloacelor necesare sustinerii armatei ucrainene”, a mai spus Basescu.

De asemenea, presedintele a anuntat ca va sustine trecerea la o noua etapa de sanctiuni pentru Federatia Rusa: financiare, in sectorul energetic si in cel militar.

author avatar
Alina Costache
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger