AcasăPoliticaBasescu cere Guvernului suspendarea pensiilor speciale, prin OUG: mai putin cele pentru...

Basescu cere Guvernului suspendarea pensiilor speciale, prin OUG: mai putin cele pentru magistrati

Nemultumit de faptul ca alesii dezbat, mai nou, proiectul legislativ privind pensiile speciale pentru alesii locali, stiut fiind faptul ca zilele trecute s-au votat si pensiile speciale pentru parlamentari, fostul sef al statului ar vrea ca Executivul sa initieze un demers prin care sa se suspende aplicarea acestor legi. Cu o singura exceptie: cea pentru magistrati.

Actualul lider al Miscarii Populare ii arata cu degetul pe social-democrati, dar si pe liberali in privinta acestor situatii, amintind si de faptul ca Executivul ondus de Emil Boc a introdus sistemul de pensii „in functie de contributia fiecaruia de-a lungul activitatii”.

Aflat la Varsovia, unde in decursul acestei zile are loc o dezbatere politica, Traian Basescu a facut, prin intermediul contului sau de Facebook, o analiza a situatiei de fapt, pornind de la faptul ca in dupa-amiaza acestai prime zile a saptamanii, senatorii vor dezbate proiectul legislativ privind pensiile speciale ale alesilor locali. „Ziua in care PSD si PNL ingroapa in datorii viitorul tarii (…) Astazi, ticalosia va fi desavarsita prin introducerea pensiilor speciale si pentru administratia locala. Cele doua partide nu fac nimic altceva decat sa ingroape viitorul generatiei tinere si sa o inhame la plata datoriilor facute de parinti”, acuza fostul sef al statului, amintind, cu cifre, faptul ca daca in 2015 deficitul fondului de pensii a fost de aproximativ 19 miliarde de lei, pentru anul viitor se estimeaza un deficit mai mare cu circa trei miliarde de lei.

In acest sens, Traian Basescu vede o unica varianta aplicabila din directia Cabinetului condus de tehnocratul Ciolos. „Exista o singura solutie: guvernul Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa suspende pe timp nelimitat aplicarea tuturor legilor care acorda pensiile speciale, mai putin cele care ii privesc pe magistrati”, noteaza fostul presedinte.

Va reamintim ca sedinta de plen de luni a Senatului, in care va fi discutat, printre altele, si proiectul legislativ ce are in vedere pensiile speciale din domeniul administratiei locale- respectiv pensiile speciale pentru primari, viceprimari, dar si sefi de consilii judetene- urmeaza sa inceapa la ora 17. Deunazi, despre liberali s-a aflat ca nu vor vota acest demers legislativ, adoptat tacit, luna trecuta, in Camera Deputatilor. In acest caz, Senatul este for decizional.

421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger