AcasăPoliticaBasescu, aparat de PMP dupa atacul ACL: Asta arata ca liderii PNL...

Basescu, aparat de PMP dupa atacul ACL: Asta arata ca liderii PNL si PDL nu au niciun Dumnezeu

PMP este de parere ca atacul PNL – PDL (ACL) de vineri impotriva presedintelui Traian Basescu este de natura sa demonstreze ca liderii celor doua partide nu au niciun Dumnezeu, dat fiind ca il critica pe seful statului chiar in ziua Adormirii Maicii Domnului.

„PDL s-a alaturat USL (PSD — PNL) si au construit un front impotriva presedintelui. Din punctul PMP de vedere, ACL sau USL sunt aceeasi mizerie!”, arata reprezentantii PMP intr-un comunicat citat de realitatea.net.

Legat de reducerea cu cinci puncte procentuale a CAS, PMP considera ca aceasta poate avea un caracter pozitiv asupra economiei nationale numai in conditiile in care poate fi sustenabila economic.

„Pana in acest moment, Guvernul Ponta — sustinut acum si de Klaus Iohannis si Vasile Blaga — nu a reusit sa prezinte niciun calcul concret care sa arate ca reducerea CAS este intr-adevar posibila. Dincolo de balbaielile explicative ale premierului si ministrului de Finante, ramane realitatea obiectiva a executiei bugetare pe primele sase luni, care arata deficientele majore ale ANAF de a obtine incasarile bugetare scontate. Astfel, veniturile la Bugetul de Stat sunt cu 2,4 miliarde de lei mai mici pe primul semestru decat fusese anticipat. Asta inseamna aproape 600 de milioane de euro care nu au putut fi acoperiti. Si, ce este mai rau, nu exista perspective de imbunatatire a colectarii sau a reducerii evaziunii fiscale”, se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii PMP au subliniat ca nu vor vota aceasta masura. „PMP nu va vota o reducere a CAS in conditiile actuale in care Guvernul Ponta nu a fost in stare sa prezinte calculul fiscal-bugetar privind sustenabilitatea acestei masuri. Facem un apel la responsabilitate catre toate celelalte partide politice din Parlament sa invete din greselile trecutului si sa nu impinga Romania in prapastie, pentru ca salariile si pensiile romanilor trebuie platite si dupa alegerile prezidentiale din toamna acestui an”, se arata in comunicatul formatiunii.

Reprezentantii ACL i-au reprosat vineri presedintelui Traian Basescu faptul ca, in declaratiile de joi seara, a acuzat partidele de comportament electoral, in timp ce el insusi „isi pastoreste propriul partid in alegeri si exprima public optiuni de vot”.

author avatar
Alina Costache
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger