AcasăPoliticaBasescu a votat la alegerile din Moldova avand o optiune clara: mentinerea...

Basescu a votat la alegerile din Moldova avand o optiune clara: mentinerea drumului european

Fara sa faca un secret inca de zilele trecute, in privinta candidatului pe care il va alege pentru a conduce destinele Republicii Moldova in urmatorii ani, ba chiar incercand sa mobilizeze electoratul moldovean sa vina in aceasta duminica la vot, la turul II al alegerilor prezidentiale, Traian Basescu s-a prezentat inca din prima parte a zilei la urne. Nu singur, ci alaturi de sotia sa, Maria, la randul sau posesor al cetateniei statului de dincolo de Prut.

Avand acest drept, o data ce, recent, a si primit pasaportul moldovenesc, act de identitate ce i-a permis sa voteze la turul II al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova in calitate de de cetatean moldovean, Traian Basescu a ales sa puna stampila in dreptul numelui candidatei proeuropene Maia Sandu, explicand, la iesirea de la urne, si ce motive a avut pentru a face acest lucru. „Am votat pentru candidatul care in toata campania a sustinut ca va mentine drumul european al Republicii Moldova si apropierea de Romania. Categoric, in fata alternativei Dodon sau Maia Sandu, orice om care gandeste la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu, pentru ca Dodon propune anularea Acordului de Asociere la Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca cetatenii Republicii Moldova isi vor pierde dreptul la libera circulatie in UE”, a conchis Basescu, dupa ce si-a exprimat dreptul electoral in incinta Ambasadei Moldovei la Bucuresti.

E important de mentionat faptul ca, la un moment dat, in fata institutiei se formase o coada la care asteptau cateva zeci de persoane dornice sa-si exprime votul in turul II al prezidentialelor din Republica Moldova.

Sectiile de votare raman deschise pana la ora 21, iar in Romania, e important de mentionat, sunt urne atat in Capitala, cat si in alte 9 orase mari, unde cetatenii moldoveni pot merge sa voteze, in cadrul unui scrutin esential pentru viitorul statului de peste Prut.

sursa foto: Facebook/Traian Basescu

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger