AcasăPoliticaBasescu a tras scaunul de sub Ponta la Consiliul European

Basescu a tras scaunul de sub Ponta la Consiliul European

Despre IT si agenda digitala nu poate vorbi decat Guvernul, pentru ca este treaba Guvernului. Acesta este argumentul cu care Victor Ponta a incercat sa-l induplece pe presedintele Traian Basescu sa-i dea mandat pentru a participa la reuniunea Consiliului European, care va incepe astazi, la Bruxelles.

Traian Basescu nu i-a permis lui Victor Ponta sa reprezinte Romania la Consiliul European
Traian Basescu

In timp ce seful Executivului astepta sa primeasca unda verde de la Cotroceni, pe site-ul  Consiliului European in dreptul  tarii noastre figura numele lui Traian Basescu. Si cum oficialii europeni  ne-au mai explicat in trecut ca, in sala de sedinta, Romania are un singur scaun, este clar ca acesta va fi ocupat de seful statului. O miscare previzibila, daca tinem cont ca Traian Basescu a criticat recent prestatia lui Ponta de la Consiliul European din primavara, reuniune in cadrul careia s-a decis renuntarea la proiectul Nabucco. Chiar si asa, faptul ca nu a primit mandat l-a deranjat extrem de tare pe seful Executivului.

”Fiecare Consiliu European are o tematica, acum este IT-ul. Guvernul a facut o strategie serioasa, referitoare la industria de IT, are vreo 300 de pagini. Presedintele nu poate sa isi spuna decat parerea personala despre IT la Consiliu. Acesta este un domeniu atat de complicat si de tehnica, incat despre agenda digitala nu poate sa vorbeasca decat Guvernul. Basescu nu mi-a cerut acest raport, dar daca vrea ii punem la dispozitie strategia, desi ma indoiesc ca o va citi doar la o cafea”, a afirmat premierul, care a tinut sa mai arunce o sageata catre presedinte. ”Daca stim sa deschidem un computer sau sa folosim telefonul nu inseamna ca ne pricepem la IT”, a conchis Victor Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
641 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger