AcasăPoliticaAviz favorabil de la deputatii juristi pentru pensiile speciale ale alesilor locali....

Aviz favorabil de la deputatii juristi pentru pensiile speciale ale alesilor locali. Banii, din bugetele locale

Un nou pas inainte facut de parlamentari in vederea votarii pensiilor speciale pentru alesii locali – primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai Consiliilor Judetene.

Dupa ce prima sa forma a fost contestata de Guvern la CCR, invocandu-se ca nu sunt bani la buget aceste aceste pensii, iar Curtea Constitutionala a declarat-o, in ianuarie acest an, neconstitutionala, odata ce au fost operate anumite modificari care sa vina in acord cu decizia Curtii, a fost supusa din nou avizarii comisiilor. Iar joi, membrii Comisiei Juridice a Camerei au dat unda verde proiectului ce prevede ca aceste cresteri ale pensiilor alesilor locali ar urma sa fie acordate de la inceputul anului viitor.

Totodata, e important de precizat ca, fata de forma initiala, de aceasta data s-a stipulat faptul ca aceste pensii vor fi finantate din bugetul local, ca urmare s-a indicat si sursa exacta a finantarii, dupa cum a mentionat deputatul social-democrat Florin Iordache.

Exista, insa, si exceptii de la aplicarea prevederilor acestui demers legislativ. Astfel, nu vor primi pensii speciale acesii locali condamnati definitiv pentru fapte de coruptie comise in timpul mandatului sau cei care nu si-au dus la bun sfarsit mandatul, dar nici conslierii locali si judeteni.

Trebuie spus si ca proiectul urmeaza sa fie trimis in plenul CAmerei, unde va fi supus la vot, apoi va ajunge in Senat, care e for decizional, iar abia daca va trece de seful statului si apoi va fi promulgata de catre seful statului prevederile sale vor intra in vigoare.

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger