AcasăPoliticaAvertismentul unui USR-ist: "miscari de strada masive". Ce spun sefii lui de...

Avertismentul unui USR-ist: „miscari de strada masive”. Ce spun sefii lui de la centru

Valul de comentarii iscat de declaratiile unui reprezentant al Uniunii Salvati Romania, in privinta aparitiei unor eventuale „miscari de strada” in cazul unei posibile nominalizari a actualului sef al PSD in fruntea viitorului Guvern – in contextul in care social-democratii sunt castigatorii fara drept de apel al recentelor alegeri, iar formatiunea il sustine pe Liviu Dragnea pentru aceasta postura -a facut necesara aparitia unor precizari oficiale din partea conducerii USR. Si asta chiar daca, intre timp, USR-istul in cauza a nuantat afirmatiile cu o tenta nu tocmai pacifista.

Este vorba despre declaratii facute deunazi chiar de catre candidatul USR care a deschis lista candidatilor USR Alba la Camera Deputatilor. „Nu vom sustine niciodata asa o candidatura, o numire in functia de premier in Romania. Vor fi miscari de strada masive din structurile USR, dar si din societatea civila neafiliata politic, (…) daca acest lucru se va intampla„, a fost auzit spunand, seara trecuta, Cristian Schuster, in fata camerelor.

Ulterior, tanarul a revenit asupra declaratiei, prin intermediul unui mesaj postat pe contul sau de Facebook, prin intermediul caruia subliniaza ca a fost vorba despre o opinie personala exprimata in respectiva conferinta, si nu a partidului, si nicidecum nu s-ar putea vorbi de vreo amenintare, ci de o avertizare. „Imi exprimam o opinie personala relativ la posibilitatea de nominalizare a lui Liviu Dragnea la functia de premier. In declaratia mea, avertizam asupra faptului ca societatea civila, organizata sau nu politic, va sanctiona, dupa parerea mea, acest lucru pe care il consider, personal, ca fiind in neconcordanta cu legea. O parte a presei a interpretat acest lucru drept o amenintare directa, ba mai mult, a generalizat evaluarea mea personala asupra situatiei ca fiind pozitia partidului din care fac parte”, subliniaza Schuster, care insista asupra urmatorul aspect: „tin sa precizez ca aceasta interpretare nu este corecta, declaratia mea neputand fi incadrata in niciun fel in categoria instigarii la violenta sau la proteste de strada”.

Insa chiar si asa, realizand impactul afirmatiilor in cauza, mai-marii USR au dat publicitatii un punct de vedere. „Opinia domnului Christian Shuster este personala si nu reflecta nici pozitia USR, nici modul in care USR isi propune sa actioneze ca partid ales in Parlament. (…) Uniunea actioneaza ca un partid parlamentar responsabil si nu va impulsiona oamenii sa declanseze proteste de strada„, au precizat useristii, citati de romaniatv.net.

sursa foto: facebook.com/USRNational

author avatar
eNational
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger