AcasăPoliticaAvertismentul premierului in privinta maririlor salariale votate in prag de campanie

Avertismentul premierului in privinta maririlor salariale votate in prag de campanie

Ciolos vrea sa sparga monopolul IT al lui Ghita cu ajutorul voluntarilor

Desi alesii neamului s-au aratat darnici cand a fost vorba sa dea unda verde unor mariri salariale, ca tot vin alegerile, nu s-au facut estimari „consistente” in privinta impactului pe care aceste cresteri le-ar avea asupra bugetului, a atras atentia primul-ministru.

Facand un calcul in aceasta privinta, Ciolos a subliniat, la Adevarul Live, faptul ca la nivel de impact bugetar pot aparea doua scenarii: fie poate aparea o crestere a deficitului bugetar, „ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania”, fie se risca o reducere a investitiilor, in incercarea de a se „tine limitele deficitului”. „Din perspectiva bugetara – din ce-mi spunea doamna ministru de Finante – cu tot ce s-a votat in aceste ultime luni in pregatirea campaniei electorale, asa cum, din pacate, ne-a obisnuit Parlamentul – inainte de alegeri voteaza in toate directiile mariri de salarii fara calcule bugetare consistente – s-au cam adunat in jur de 9 miliarde de lei. Deci peste un procent din produsul intern brut, care sunt impartite in diferite directii”, a avertizat seful Guvernului.

Precizarile sale vin pe fondul informatiilor aflate deunazi, cum ca parlamentarii au adoptat mai multe amendamente, care ar duce la cresteri salariale pentru angajatii Casei nationale de Asigurari de Sanatate, dar si pentru personalul din Educatie, precum si sporuri pentru cadre medicale.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger