AcasăPoliticaAvertismentul Elenei Udrea catre alesi: Fiti convinsi ca va veni si randul...

Avertismentul Elenei Udrea catre alesi: Fiti convinsi ca va veni si randul vostru. Vor mai face politica doar cei agreati de sistem!

Udrea, în așteptarea deciziei CAB: M-am întors de bunăvoie din Costa Rica. Vreau să pot să îmi cresc copilul în libertate - VIDEO

Intr-un discurs de aproximativ 20 de minute, in care s-a adresat, de la tribuna salii de plen, colegilor sai deputati, Elena Udrea si-a sustinut cauza, inainte ca parlamentarii acestei Camere sa supuna la vot cererile DNA in privinta incuviintarii urmaririi penale, a retinerii si a arestarii preventive a fostului ministru, in prezent deputat.

„Nu am fost cel mai bun ministru, cel mai corect politician, insa totodeauna am ales sa spun adevarul si acest lucru il voi face si acum”, a precizat Udrea, adaugand ca „respinge categoric” noile acuzatii care i se aduc, in cel de-al treilea dosar in care a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie.

De altfel, Udrea a subliniat si de la tribuna Camerei faptul ca se afla a treia oara in fata colegilor sai deputati, intr-un interval de opt luni, dar si ca pana in prezent, alesii Camerei inferioare a Parlamentului au votat 10 cereri ale DNA in privinta sa.

„Nimic nu merita sa abandonam statul de drept si democratia”, a insistat Udrea, in continuarea discursului sau, subliniind ca e nevoie ca fenomenul coruptiei sa fie combatut, dar respectandu-se principiile statului de drept.

Udrea a acuzat faptul ca – din cate a constatat- catusele au ajuns sa fie „arma letala”, dar si faptul ca noua solicutare privind arestarea sa ar avea drept scop reducerea ei la tacere, pentru ca a ales sa nu faca acest lucru, prin trimiterea „la beci”. „Sunteti chemati sa dati un vot in orb pe o cerere de arestare a mea”, le-a mai transmis Elena Udrea alesilor prezenti in sala de plen.

Mai departe in discursul sau, Udrea a vorbit despre un sistem, pe care l-a caracterizat drept unul care nu are „fata”, dar are ca „scop propria putere”. „Vor mai face politica doar cei agreati de sistem”, a sustinut fostul ministru, lansand un avertisment adresat colegilor sai din Parlament. „Fiti convinsi ca va veni si randul vostru”, le-a transmis Udrea alesilor prezenti in sala, sustinand ca vor „exploda” acuzatii la adresa lor.

Nu in ultimul rand, fosta sefa a PMP a negat categoric acuzatia cum ca ar fi luat mita de la un anume afacerist, al carui nume apare in noul sau dosar. „Nu am cerut si nu am luat niciodata vreu leu sau vreun euro de la Buzaianu „, a sustinut deputatul, completandu-si discursul cu urmatoarea precizare: „daca vobim insa de acuzatii de finantare a campaniilor electorale, atunci cred ca discutia trebuie sa (…)  sa se refere la toata clasa politica din ultimii 26 de ani”.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger