AcasăPoliticaAu depus juramantul: Maria si Traian Basescu sunt cetateni ai R. Moldova

Au depus juramantul: Maria si Traian Basescu sunt cetateni ai R. Moldova

Maria si Traian Basescu au parcurs cel de pe urma pas in vederea oficializarii primirii cetateniei moldovenesti.

La aproximativ zece luni de cand cererea le-a fost aprobata de catre liderul de la Chisinau, fostul sef al statului si sotia sa au depus, joi dupa-amiaza, juramantul de credinta, la Ambasada Republicii Moldova din Bucuresti.

La ora 16 fix, Traian Basescu jura sa respecte legile statului de dincolo de Prut. La scurta vreme, si sotia sa, Maria, rostea, emotionata, juramantul de credinta. La finele acestei ceremonii protocolare, s-a putut spune oficial ca fostul cuplu prezidential are si cetatenie moldoveneasca.

Chiar daca momentan nu stie daca va putea vota duminica, la turul II al alegerilor din Moldova, cum a anuntat ca si-ar dori, pentru ca nu stie daca pana la acel moment vor fi incheiate formalitatile legale, Traian Basescu nu a facut deloc un secret din faptul ca o sustine pe Maia Sandu, candidata cu orientari proeuropene ramasa in lupta cu socialistul rusofil Igor Dodon. „Am convingerea ca Republica Moldova are un singur drum, spre Est, spre UE. (…) Obligatia noastra este sa continuam sa sustinem progresele Republicii Moldova”, a declarat Basescu, in cadrul evenimentului de la Ambasada Republicii Moldova.

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger