AcasăPoliticaAtat Udrea, cat si Tariceanu il contrazic pe Iohannis: O minciuna/A fost...

Atat Udrea, cat si Tariceanu il contrazic pe Iohannis: O minciuna/A fost nu doar urmarit penal, ci chiar invinuit

Elena Udrea si Calin Popescu Tariceanu au ajuns, fara sa vrea, sa exprime aceeasi idee, si anume ca declaratia facuta deunazi de catre seful statului – cum ca nu a fost niciicand urmarit penal- nu ar fi deloc conforma cu realitatea.

Si pentru a dovedi opiniei publice cum stau cu adevarat lucrurile – din punctul lor de vedere – atat fosta sefa a PMP, actualmente deputat, cat si presedintele Senatului, co-lider al ALDE, au oferit explicatii, prin intermediul retelei Facebook, insotite fiecare de cate o dovada.

Prima si cea mai vehementa lamurire pare sa fie cea a Elenei Udrea, care si-a inceput mesajul cat se poate de direct cu urmatoarea constatare: „Klaus Iohannis a declarat cu seninatate, ieri, ca nu a fost niciodata urmarit penal. Este o minciuna care dovedeste lipsa de caracter”. Pe langa alte aspecte, fostul ministru a adus ca argument un document care ar sta dovada spuselor sale, adica „o fotografie a raspunsului oferit de Parchetul General in 2009 (condus pe atunci de Kovesi) unei publicatii locale din Sibiu in care se vorbeste despre calitatea de invinuit a primarului de atunci Iohannis”.

„Am verificat. Iata rezultatul”

Pe de cealalata parte, Tariceanu insista la randul sau ca lucrurile nu ar sta deloc cum ar vrea Iohannis sa fie interpretate. Si aduce, la randul sau, dovezi in sprijinul concluziilor la care a ajuns, odata ce l-a ascultat, seara trecuta, pe primul om in stat, sustinand cu convingere ca nu a fost niciodata in psotura de urmarit penal. „Cu un parlament, cu un guvern si cu un partid pe care sa le controleze discretionar, presedintele spera sa scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false si, in plus, sa nu-si plateasca la ANAF datoriile pe care le are fata de statul roman. Acest adevar a fost confirmat in declaratia pe care a facut-o ieri la Cotroceni: „Nu am fost niciodata urmarit penal. Se poate verifica fara niciun fel de problema””, sustine Tariceanu, pe aceeasi retea de socializare.

Mai mult, al doilea om in stat- care are de ceva zile, se stie, un intreg sir de schimb de replici taioase cu presedintele- sustine ca a si facut ceea ce a indemnat liderul de la Cotroceni. „Am verificat. Iata rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmarit penal, ci chiar invinuit in dosarele penale nr. 270/P/2006 si 5/P/2007, lucru lesne de verificat in sistemul informatic al Justitiei”, a conchis senatorul.

410 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tăriceanu ori dezinformează voit, ori este prost informat asupra faptelor și necunoscător al unor notiuni elementare de drept (toate trei sunt extrem de grave).
    1) ”urmărit penal” nu este un stadiu care precede stadiul de ”învinuit”. Invinuitul este persoana fată de care nu a fost pusa in miscare actiunea penala. Învinuit sau urmărit penal este același lucru. Chiar nu știe Tăriceanu asta?
    2) El mai suține că Johannis a fost ”chiar condamnat”, ceea ce iar este complet fals. Johannis nu a fost nici măcar inculpat, împotriva lui nu s-a deschis niciodată vre-un proces penal. In dosarele citate de Tariceanu nu s-a dat curs nici măcar începerii urmăririi penale, resp. s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală !!!
    3) El citează ca sursă situl Justiției. Dar trimite de fapt la ”Justițiarul”, ceea ce este cu totul altceva. Se poate atât neseriozitate și lipsă de nivel?

    Un presedinte al Senatului cu un comportament de elev mediocru și obraznic. Ce păcat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger