AcasăPoliticaAtanasiu ofera lamuriri despre stenogramele discutiilor din sedinta liberalilor de la Bistrita

Atanasiu ofera lamuriri despre stenogramele discutiilor din sedinta liberalilor de la Bistrita

Dupa ce, la finele saptamanii, au aparut stenograme ale unor discutii avute de catre liberali la Bistrita, majoritatea afirmatiilor – vizandu-i pe democrat-liberali si fuziunea PNL cu PDL, dar si ipoteza ca Predoiu sa ajunga premier – fiind facute de catre vicepresedintele Partidului National liberal, Teodor Atanasiu, senatorul a iesit public, spuand ca recunoaste „franturi” din aceste stenograme ca fiind veridice, insa nu si contextul in care au fost facute aceste afirmatii.

Din capul locului, senatorul PNL a explicat ca discutia  de la Bistrita a fost cu mult mai lunga, decat ce a reiesit din bucatile de inregistrari audio aparute in presa. Insa cel mai importanrt, Atanasiu spune ca regreta daca din discutiile care au ajuns in spatiul public reiese faptul ca membrii marelui PNL nu ar fi pe picior de egalitate. „Ati dat niste franturi de 1-2 minute dintr-o discutie de o ora jumate pe care am avut-o la Bistrita cu membrii PNL. Imi pare rau daca din franturile respective s-a dedus ca vrem vreo scindare a partidului sau ca unii dintre membrii partidului nu sunt egali cu ceilalti membri”, a sustinut liberalul

In continuarea explicatiei oferite luni dimineata, la iesirea din sediuL PNL, Teodor Atanasiu a  tintu sa spuna ca adversarii PNL-ului nu sunt in interiorul partidului, ci in afara lui, amintindu-i pe  social-democrati. Mai mult, Atanasiu a insistat ca el a fost cel care a sustinut din prima aceasta fuziune. „Am fost primul lider care a propus fuziune celor doua partide si crearea marelui PNL. Am sustinut fuziunea pana s-a infaptuit, ar fi culmea dupa ce mi-am vazut visul cu ochii (…) sa doresc spargerea partidului”, a precizat senatorul PNL.

Insa precizarile cu adevarat de interes, dupa aparitia stenogramelor – initial pe site-ul stiripesurse.ro, au venit abia la final. Intrebat daca recunoaste veridicitatea acestor inregistrari, senatorul a raspuns afirmativ, precizand, insa, ca doar partial, respectiv anumite „franturi”. „Ceea ce am spus acolo imi asum – am spus in anumite contexte, nu in cele date de dumneavoastra. Imi mentin afirmatiile ca toate deciziile PNL vor fi sustinute de catre mine. Si decizia PNL este ca daca vom face un guvern al PNL maine, prim-ministru va fi Catalin Predoiu”, a subliniat fostul ministru, insistand ca afirmatiile sale „sunt scoase dintr-un anumit context”.

„Nu trebuie sa dau explicatii publice despre discutii dintr-un spatiu privat”, a concluzionat liberalul Atanasiu.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger