AcasăPoliticaAstazi e Ziua Limbii Romane! Mesajul transmis de premierul Ponta

Astazi e Ziua Limbii Romane! Mesajul transmis de premierul Ponta

Pe 31 august sarbatorim Ziua Limbii Romane, prilej cu care seful Executivului le-a transmis un mesaj atat romanilor din tara, din Republica Moldova, dar si celor aflati in mai toate colturile lumii!

Aflat in China, cu ocazia unei vizite oficiale pe care o va efectua la Beijing, pana pe 3 septembrie, la invitatia premierului chinez, Li Keqiang, Victor Ponta a folosit Internetul pentru a adresa un mesaj, in ziua in care se marcheaza Ziua Limbii Romane. Subliniind ca „cel mai frumos mod in care putem sarbatori limba romana este sa o respectam si sa o vorbim corect”, seful Guvernului a transmis o postare romanilor din tara, din Republica Moldova, dar si celor aflati in strainatate. „Limba romana este limba unei frumoase culturi, in care au scris personalitati care au imbogatit patrimoniul Europei si al lumii. Prin sarbatoarea de astazi nu ne izolam nicidecum intr-o valoare autarhica, ci ne afirmam mandria de a fi romani si europeni!”, noteaza primul-ministru pe contul sau oficial de Facebook.

Ziua Limbii Romane se sarbatoreste, oficial, pe 31 august, incepand cu 2013, propunerea legislativa in acest sens fiind initiata cu doi ani inainte de a fi instituita prin Legea 53. La aceeasi data, in Republica Moldova se marcheaza o aniversare similara, denumita simbolic „Limba noastra”.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger