Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Aristotel Cancescu, trimis in judecata alaturi de fratele sau

Aristotel Cancescu, trimis in judecata alaturi de fratele sau

Autor:

Ajunsi in atentia procurorilor anticoruptie, cei doi frati Cancescu au fost trimisi in judecata in acelasi dosar, ce va fi instrumentat de catre magistratii Tribunalului Brasov.

 

aristotel Aristotel Cancescu, trimis in judecata alaturi de fratele sauDupa ce au incheiat rechizitoriul in cauza instrumentata, anchetatorii DNA brasoveni au decis trimiterea in instanta a lui Aristotel Cancescu, insa in calitate de administrator in fapt al SC Canaris SRL, dar si a fratelui acestuia, Antonin Viorel Cancescu, administrator al firmei amintite, din cate mentioneaza procurorii, miercuri, intr-un comunicat. Atat fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov, cat si ruda sa sunt vizati de aceeasi acuzatie – evaziune fiscala in forma continuata.

In aceeasi cauza au mai fost deferiti instantei si Bogdan Aurelian Rusu, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, cat si SC CANARIS SRL, vizata de acuzatia de evaziune fiscala in forma continuata, dar si o alta persoana juridica, in speta SC CANET RADIO SRL, pentru complicitate la evaziune fiscala in forma continuata.

Iata ce precizeaza procurorii in privinta suspiciunilor pe care le au in acest caz:

“In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Cancescu Aristotel Adrian a vandut reteaua unui post de radio pe care-l detinea, catre o societate de profil, prin incheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vanzare-cumparare, pretul fiind de 5 milioane euro.

Structura afacerii a fost stabilita de inculpatul Cancescu Aristotel Adrian astfel incat sa nu plateasca taxe si impozite catre stat pentru efectuarea acestei tranzactii. 

Concret, transferul celor 33 licente audiovizuale nu s-a facut direct de la societatile detinatoare, printre care si SC Canaris SRL, catre cumparatorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, infiintata anume in acest scop de inculpatul Cancescu Aristotel Adrian.

Astfel, societatea nou creata a cumparat licentele respective la un pret subevaluat, de 100 euro/licenta, iar ulterior cumparatorul final a achizitionat toate partile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reala a licentelor), desi aceasta din urma, la momentul respectiv, nu detinea in patrimoniu alte bunuri sau active.

Prin acest mecanism, inculpatii au cauzat un prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de 18.027.513 lei reprezentand: 5.674.792 lei debit principal (TVA in valoare de 2.986.045 lei si impozit pe profit in valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA in valoare de 94.556 lei si impozit pe profit in valoare de 79.626 lei pentru o alta societate) si 12.352.721 lei accesorii, majorari de intarziere si penalitati.

In cauza, A.N.A.F. – DGRFP Brasov a precizat ca se constituie parte civila fata de SC Canaris SRL cu suma totala de 19.418.549 lei si fata de o alta societate cu suma totala de 1.150.336 lei.

In cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Cancescu Aristotel Adrian, Cancescu Antonin Viorel, Rusu Bogdan Aurelian, SC Canaris SRL”.

sursa foto: bizbrasov.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!