AcasăPoliticaApele au facut ravagii in judetul Constanta. Vicepremierul Oprea: Prioritatea, salvarea vietilor...

Apele au facut ravagii in judetul Constanta. Vicepremierul Oprea: Prioritatea, salvarea vietilor omenesti

Autoritatile continua sa actioneze in judetul Constanta, pentru a ajuta persoanele afectate de viitura de seara trecuta, valul de apa acumulat in urma caderilor de precipitatii ajungand sa inunde casele oamenilor din zona si sa blocheze cateva cai de acces.

In conditiile in care furia naturii a facut ca mai multe gospodarii, precum si drumuri sa fie acoperite de apele acumulate in urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, cele mai afectate fiind in comuna Corbu, lovita in plin de viitura, ministrul de Interne a precizat ca autoritatile au intervenit in zona inca de luni seara. Dar si ca principala grija a echipelor care au intervenit in zona a fost sa incerce sa scoata oamenii din calea apelor, pentru a-i duce la adapost. Astfel, nu mai putin de 20 de persoane au fost evacuate din propriile case si cazate, pana la inlaturarea pericolului, prin grija autoritatilor locale. „Prioritatea a fost (…) salvarea de vieti omenesti, sa n-avem pierderi de vieti omenesti. S-a actionat inca de aseara (luni – n.r.),  au fost pompieri, jandarmi, primarul a luat masuri”, a explicat, marti, Gabriel Oprea.

Seful MAI a explicat faptul ca echipele operative sunt pe teren si marti. „Acționam cu 42 de pompieri, 20 de jandarmi, cinci autospeciale si doua motopompe”, a precizat vicepremierul pentru securitate nationala, Oprea adaugand ca in zona va fi adusa o motopompa cu o capacitate mai mare de a prelua apa revarsata pe drumul dintre Navodari si Corbu.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger