Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Anuntul liderului Senatului, dupa ce Curtea a admis sesizarea PNL in cazul Sova

Anuntul liderului Senatului, dupa ce Curtea a admis sesizarea PNL in cazul Sova

Autor:

Presedintele Camerei superioare a Parlamentului a anuntat ca decizia Curtii Consitutionale, luata miercuri, va fi pusa in aplicare.

 

TARICEANU rica Petrescu Anuntul liderului Senatului, dupa ce Curtea a admis sesizarea PNL in cazul SovaLa scurta vreme de la anuntul Curtii Constitutionale, in privinta hotararii luate in cadrul sedintei de miercuri, in privinta sesizarii inaintate de un grup de senatori liberali, in chestiunea hotararii Senatului, de dupa votul din plen, dat pe 25 martie, in privinta solicitatii prorucorilor anticoruptie, care solicitasera anterior incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamentarului PSD, Tariceanu a facut o serie de precizari.

Mai exact, presedintele Senatului a anuntat ca hotararea Curtii va fi respectata, dar ca inainte de a fi pusa in aplicare, se asteapta ca prezenta motivare a deciziei forului condus de judecatorul Augustin Zegrean sa fie publicata in Monitorul Oficial. “Ca presedinte al Senatului (…) va declar ca decizia CCR va fi pusa in aplicare, dar trebuie sa asteptam motivarea ei”, a punctat Calin Popescu Tariceanu.

Va amintim ca magistratii CCR au decis, cu majoritate de voturi, ca Hotararea Senatului, din 25 martie, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute lege pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a senatorui Dan Sova Dan–Coman, masura ceruta de DNA, “este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutie”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!