AcasăPoliticaAntonescu l-ar pune pe Basescu premier

Antonescu l-ar pune pe Basescu premier

Invidios pe relatia dintre premier si presedinte, liderul liberal, Crin Antonescu, vine cu o contraoferta: il pune pe Basescu prim-ministru.

Crin Antonescu il momeste pe presedinte cu sefia Guvernului
Functia de premier i-a facut tot timpul cu ochiul lui Traian Basescu

Crin Antonescu vrea sa demonstreze ca are capacitatea sa fie presedintele tuturor romanilor.  Prin urmare, desi este dusman declarat al sefului statului, liderul PNL sustine ca nu ar ezita sa-l desemneze premier, daca majoritatea parlamentara l-ar propune. ”Un lucru simplu, ca nu e deloc exclus… teoretic. Un partid care castiga alegerile parlamentare, sau o coalitie care castiga alegerile parlamentare in Romania sa vina la mine si sa-mi spuna: «Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru functia de prim-ministru». In acel moment Traian Basescu ar fi desemnat prim-ministru al Romaniei, pentru ca in acest sens am inteles eu mereu Constitutia, chiar cea actuala, si in orice caz in acest sens vrem sa o modificam explicit, constrangator. Desemnarea prim-ministrului nu este o operatiune cu caracter subiectiv a presedintelui. Presedintele trebuie doar sa ia nota prin desemnarea sa de alegerea pe care au facut-o cetatenii”, a sustinut Antonescu.

A jucat la cacealma

Ca sa se asigure ca nu va ajunge niciodata in situatia de a-l pune pe Basescu premier,  liderul PNL vrea sa introduca in noua Constitutie un articol prin care, la sfarsitul mandatului, presedintele tarii sa fie scos automat pe tusa politicii. Astfel, potrivit unei propuneri inaintate de liberali, ”presedintele isi exercita functia cu neutralitate, fara partizanate politice sau de alta natura, iar dupa expirarea mandatului nu mai poate face parte din partide politice, nu mai poate candida in alegeri si nu mai poate ocupa functii de demnitate publica”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger