AcasăPoliticaAntonescu: USL nu este mosia lui Ponta

Antonescu: USL nu este mosia lui Ponta

De la ultima intalnire care a avut loc la Vila Lac, liberalii si pesedistii refuza sa mai dea ochii unii cu altii, preferand sa se atace prin presa.

Victor Ponta si Liviu Dragnea le cer liberalilor sa decida mai repede daca mai raman sau nu la guvernare
Crin Antonescu promite ca ne le va permite pesedistilor sa confiste USL-ul

Plictisit de ifosele penelistilor, vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis acestora ca PSD poate sa guverneze doar cu PC si UNPR. Iar daca liberalii au decis sa o rupa cu social-democratii, atunci ar fi cazul sa se grabeasca. ”Pana la urma, daca colegii de la PNL nu accepta propunerea premierului Ponta, propunerea noastra, inseamna ca ramanem cu aceasta structura a Guvernului si vor trebui sa propuna ministri pe actualele portofolii ministeriale. Daca nu o sa doreasca lucrul asta, sigur ca putem ajunge la orice”, a afirmat presedintele executiv al PSD, explicand ca, aritmetic, USD (noua alianta formata din PSD, PC si UNPR – n.r) poate guverna singura. ”Daca liberalii vor sa iasa de la guvernare, sa o faca – Doamne, iarta-ma – mai repede. Deja trec zilele si sunt decizii importante de luat. Guvernul acesta trebuie sa inceapa sa functioneze asa cum a functionat foarte bine pana acum cateva zile. (…) In Guvern nu suntem la talcioc”, a mai spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Avertisment pentru pesedisti: Terminati cu santajul!
Ultimatumul lui Dragnea nu numai ca nu l-a impresionat pe Crin Antonescu, ba chiar l-a determinat sa-i atace si mai dur pe social-democrati. ” Noi am avut o intelegere initiala in fata alegatorilor, care s-a stabilit in anumiti termeni. Daca domnul Liviu Dragnea constata azi ca are majoritate singur, asa cum a constatat si domnul Ilie Sarbu, cu un aer amenintator, nu au decat sa renunte la intelegerea initiala a USL, sa foloseasca aceasta majoritate si sa faca un alt guvern, nu e nicio problema. Dar nu putem fi noi acuzati ca vrem sa rupem intelegerea initiala. Noi sub amenintare si santaj nu lucram. Noi nu am cedat ani de zile amenintarilor de tot felul ale lui Traian Basescu, nu o sa cedam la amenintarile domnului Dragnea”, a declarat presedintele PNL. Totodata, acesta a mai precizat ca PNL nu va asista impasibil la o confiscare a Uniunii Social Liberale de catre PSD. ”Un singur lucru trebuie sa fie clar si pentru Victor Ponta si pentru Ilie Sarbu si pentru Daniel Constantin si pentru toata lumea. PNL  a cerut votul romanilor pentru USL. Daca cineva crede ca PNL, cumintel, asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta, intr-un fel de USD mai mare, se insala”, a conchis Crin Antonescu.

[poll id=”695″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger