AcasăPoliticaAntonescu spune lucruri trasnite din capul lui

Antonescu spune lucruri trasnite din capul lui

Crin Antonescu isi asuma total atacarea lui Victor Ponta

Liderul liberal tine mortis sa i se recunoasca drepturile de autor in cazul atacurilor practicate la adresa lui Victor Ponta si a PSD-ului.

Crin Antonescu isi asuma total atacarea lui Victor Ponta

Ca sa nu-l atace public direct pe Antonescu, Ponta a dat-o cotita, acuzand consilierea gresita de care beneficiaza colegul sau liberal. ”Probabil i-o fi dat un consilier ideea ca o sa castige niste voturi aparand DNA-ul contra mea. Cred ca, ca si alte sfaturi, a fost un sfat gresit, dar ma rog, e strategia domniei sale pentru prezidentiale. Pentru mine sau pentru Guvern in ansamblu e neplacut, dar pana la urma e scuzabil daca ii aduce voturi. Eu ma uit pe toate sondajele si efectul e contrar, dar poate are domnia sa alte sondaje sau alta tactica pe care eu nu o cunosc. Iesirea de vineri a fost cel putin naucitoare, nu a inteles nimeni nimic vineri, nici de la noi, nici de la PNL”, a servit cu efect Victor Ponta. Antonescu a sarit insa ca ars, asumandu-si toate meritele in ceea ce priveste tensionarea relatiilor din USL: ”Ceea ce spun, spun din capul meu. Daca ceva din declaratiile mele este gresit, greseala imi apartine. Nu toate lucrurile sunt facute pentru niste voturi sau calcule electorale”.

Aparat de colegi, Vosganian a ales demisia

Socotind ca, tavalindu-l pe Ponta, a recuperat suficient in ochii romanilor, Antonescu a purces la salvarea colegului Vosganian din ghearele DNA-ului. Concret, el si-a invatat senatorii PNL sa se abtina la votarea cererii DNA de avizare a inceperii urmaririi penale, pe motiv ca liberalii ”sunt simbolic intr-un conflict de interese”, fiind colegi de partid cu ministrul in cauza. In plus, solutia excludea, in opinia lui Antonescu, acuzatia de blocare a demersurilor Justitiei. Rezultatul: cererea DNA a fost respinsa cu 126 de voturi contra si doar 25 ”pentru”, ceea ce inseamna ca senatorii PNL au ignorat indemnul sefului lor si au votat pe rupte. Ca o proba a nevinovatiei sale, Varujan Vosganian a  renuntat la functia de ministru al Economiei, demisia acestuia fiind acceptata de premierul Victor Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger