AcasăPoliticaAntonescu si-o da singur la temelie

Antonescu si-o da singur la temelie

Ostenit de atatea epurari, Crin Antonescu face greseala de a recunoaste ca mega-procentul de 60% al USL este doar o gogoasa aritmetica, umflata de la 25%

Bucuros ca i-a iesit pasenta cu reducerea pragului la referendum, Crin Antonescu recunoaste fara sa vrea ca marea sustinere populara de care se bucura USL este in realitate de doar 24%.

Ostenit de atatea epurari, Crin Antonescu face greseala de a recunoaste ca mega-procentul de 60% al USL este doar o gogoasa aritmetica, umflata de la 25%

Bun orator in general, Crin Antonescu a dat-o rau de tot in bara cu pledoaria facuta in favoarea reducerii cvorumului de prezenta la referendum. „Nu este adevarat ca unul din trei romani se vor pronunta asupra Constitutiei. Este adevarat ca e suficient ca unul din trei romani, cetateni romani cu drept de vot de fapt, sa se pronunte. Altfel, se pot pronunta oricand si cred ca toti ne dorim sa se pronunte toti cetatenii romani cu drept de vot pana la ultimul, oriunde s-ar afla el pe planeta aceasta, chiar si in spatiu”, a grait Antonescu, naucindu-si sustinatorii si distrandu-si adversarii cu lipsa oricarei logici si maretul dezacord din finalul zicerii.

Prost inspirat in continuare, liderul PNL s-a trezit afirmand si ca, in fond, presedintii Romaniei au fost alesi cu aproximativ 25% din votul alegatorilor, „pentru ca am avut prezenta de 50 si ceva la suta si s-a castigat Presedintia cu 50 si foarte putin la suta”, prin urmare un prag de 30% la referendum este tot ce trebuie pe taramurile noastre mioritice. Hopa! Dar asta inseamna ca scorul strivitor obtinut de USL la alegerile parlamentare din decembrie, aproximativ 60%, se transforma si el intr-un amarat de 24,19% in raport cu prezenta a urne: 41,76%. Scepticilor le oferim datele oficiale: 18.423.066 alegatori inscrisi pe liste si 4.457.526 de voturi obtinute in total de USL. Date care, puse intr-o ecuatie de trei simpla, ofera procentul USL-ului: 24,19535%. Din fericire pentru el, Antonescu a avut macar inspiratia de a exclude explicit alegerea lui Ion Iliescu din 1990 de pe lista presedintilor de 25%, scapand astfel macar de furia „Bunicutei”.

author avatar
Simona Badulescu
584 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger