AcasăPoliticaAntonescu si-a scos cuiul Chitoiu din talpa

Antonescu si-a scos cuiul Chitoiu din talpa

Inlaturarea lui Daniel Chitoiu din fruntea Ministerului de Finante a declansat un adevarat razboi in PNL. Avand sustinerea premierului Victor Ponta, Chitoiu si-a sfidat colegii pana in ultimul moment. In final, tabara castigatoare a fost cea a lui Crin Antonescu.

Presedintele PNL ”l-a demisionat” pe Daniel Chitoiu
Crin Antonescu a dat o adevarata lovitura de imagine

Daca in alte cazuri a taiat si a spanzurat dupa bunul sau plac, de aceasta data, presedintele PNL a reusit cu greu sa se descotoroseasca de Chitoiu. Si asta pentru ca vicepresedintele liberal a reusit sa se inconjoare de tot soiul de oportunisti, care nu au dorit nici in ruptul capului sa-si piarda pionul din Guvern.  In final, Antonescu si-a impus punctul de vedere, iar Daniel Chitoiu a fost tarat in fata camerelor TV pentru a-si anunta cu gurita lui demisia.  Victoria pe linie de partid, dublata de cea repurtata in fata premierului Victor Ponta,  i-a permis lui Antonescu sa devina mai generos, presedintele PNL acceptand sa-i ofere lui Chitoiu o iesire onorabila. Mai exact, fostul ministru de Finante a fost ”avansat” pe linie de partid, primind si functia de secretar general interimar. ”Am discutat si impreuna cu domnul vicepremier si ministru Daniel Chitoiu, domnia sa in primul rand, a decis sa puna capat experientei de la ministerul Finantelor si din Guvern. A avut o activitate buna, deloc usoara, pentru care ii multumesc. Odata cu incheierea negocierilor cu FMI, domnia sa a facut optiunea de a pleca din Guvern si in cadrul unor mutatii mai largi, in calitate de vicepresedinte va detine si functia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului”, a declarat presedintele PNL, negand ca l-ar fi suspectat vreodata pe Chitoiu de tradare. ”Nici domnul Chitoiu, nici domnul Stroe nu au fost mai apropiati sau mai indepartati de Victor Ponta decat suntem noi toti”, a conchis Crin Antonescu. Potrivit unor surse liberale, noul vicepremier si ministru de Finanate ar urma sa fie Eugen Nicolaescu, locul acestuia la Ministerul Sanatatii urmand sa fie luat de actualul presedinte al CNAS, Cristian Busoi.

Iesirea de la guvernare, o varianta de lucru

Insotirea cu pesedistii dauneaza imaginii PNL. Acesta este argumentul pentru care voci din Partidul National Liberal cer iesirea de la guvernare, a dezvaluit prim-vicepresedintele Klaus Iohannis.  ”Este un numar de colegi care cred ca iesirea de la guvernare ar fi o varianta. Explicatia in acest caz este ca PNL pierde profil in cadrul aliantei, vezi masura scutirilor de rate”, a afirmat Iohannis, refuzand sa spuna daca se regaseste printre liberalii care pledeaza pentru iesirea de la guvernare.

Sorin Frunzaverde

Frunzaverde, propunerea PNL pentru MAI

Desemnarea unui nou ministru de Interne s-a dovedit a fi o adevarata provocare pentru liberali. Dupa ce George Scutaru, Cristian David si Teodor Atanasiu au declinat oferta, liderul PNL, Crin Antonescu, l-a bagat la inaintare pe Mircea Rosca, deputat PNL de Prahova.  Primii care au strambat din nas au fost chiar liberalii, acestia exprimandu-si rezervele fata de capacitatea lui Rosca de a conduce ministerul. Ulterior, varianta a fost respinsa si de premierul Victor Ponta, dupa cum sustin surse din cadrul USL. Ieri, liderul PNL a venit cu o noua propunere: Sorin Frunzaverde. Potrivit unor surse liberale, presedintele Consiliului Judetean Casas-Severin ar fi acceptat sa preia sefia MAI. Culmea, si aceasta nominalizare a fost imediat contestata de  voci din USL, care au amintit de vechea colaborare a lui Frunzaverde cu PDL si Traian Basescu. ”O ipoteza absurda” , a comentat Crin Antonescu, aratand ca  presedintele CJ Caras – Severin este un important membru PNL. ”Orice apropiere a lui Frunzaverde de PDL sau Basescu este aberanta. Toata lumea stie cum a fost despartirea acestuia de PDL, iar el e un lider marcant al PNL”, a mai spus Antonescu. Argumentele liderului liberal nu i-au convins pe social-democrati, acestia incercand in continuare sa obtina Ministerul Afacerilor Interne pentru Gabriel Oprea.

[poll id=”690″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger