AcasăPoliticaAntonescu se relanseaza pe carca proiectului "Rosia Montana"

Antonescu se relanseaza pe carca proiectului „Rosia Montana”

Crin Antonescu a pierdut o ocazie buna sa taca. Aceasta este opinia social-democratilor, care-l acuza pe liderul liberal ca a incercat sa castige capital electoral de pe urma protestelor din ultimele zile.

Crin Antonescu ”extrage” voturi de la Rosia Montana

”Cred ca proiectul exploatarii la Rosia Montana nu poate fi sustinut, proiectul fie ar trebui retras, fie ar trebui respins. Consider acest lucru nu din motive tehnice, nu pentru ca acest proiect nu ar avea sansa sa fie fezabil sau util, ci pentru ca exista consecinte majore care impiedica aprobarea acestui proiect”, a afirmat Crin Antonescu. Anuntul presedintelui Senatului i-a luat prin surprindere pe partenerii de la PSD, care au avut nevoie de ceva timp sa-si dea seama ce i-a lovit. Dupa ce si-au revenit din soc, pesedistii nu s-au sfiit sa declare ca Antonescu a tradat USL. ”Balet ieftin. Asta a facut Crin Antonescu. Proiectul nu ar fi trecut de Parlament, iar el stia foarte bine acest lucru. Chiar si asa, era necesara o dezbatere in cele doua Camere. Dar voturile sunt mai importante pentru el, mai ales acum cand si-a dat seama ca este mort din punct de vedere politic”, ne-a declarat un parlamentar PSD.

Politicienii le-au luat frica protestatarilor

Ponta ii flutura pe sub nas nota de plata

Fara sa-l atace in mod direct, premierul Victor Ponta s-a apucat sa explice care vor fi consecintele anuntului facut de Crin Antonescu. ”Exista contracte, exista avize, acum, daca nu se face, in mod cert vor cere despagubiri. Cat vor cere si ce se va intampla nu stiu sa va spun. In mod sigur insa nu va exista raspunderea Guvernului si eu trebuia sa am grija sa nu existe o raspundere a Guvernului, pentru ca pana la urma Guvernul de unde da bani? Tot din banii cetatenilor romani, nu”, a afirmat seful Executivului, mentionand ca discutia pe tema a fost inchisa. ”Doream sa facem o comisie parlamentara sa-i chemam pe cei pro si pe cei contra sa discutam cu proiectul pe masa. Liderii politici a doua din cele mai mari grupuri politice din Parlament, domnii Antonescu si Blaga, au spus, inainte sa se faca vreo comisie, ca nu sunt de acord. Atunci ce facem, facem o comisie ca sa-i convingem pe Blaga si Antonescu, ce sens mai are? Ce rost are sa facem comisia, daca la ora unu facem comisia, iar la ora 11 anuntam ca nu suntem de acord”, a conchis Ponta.

Gabriel Resources isi cauta dreptatea in instanta

Compania canadiana Gabriel Resources a anuntat ca ia in calcul inceperea demersurilor legale pentru a da in judecata statul roman. ”Gabriel Resources incearca sa obtina rapid confirmari privind decalratiile facute si clarificari asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Rosia Montana. Daca propunerea legislativa este respinsa, compania va evalua toate variantele de actiune disponibile, inclusiv notificarea formala a intentiei de a initia un litigiu ca urmare a multiplelor incalcari ale tratatelor interntionale referitoare la investitii”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

[poll id=”592″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger