AcasăPoliticaAntonescu: Reesalonarea creditelor la banci NU a fost discutata in USL

Antonescu: Reesalonarea creditelor la banci NU a fost discutata in USL

Masura anuntata la inceputul acestei saptamanui, cu privire la injumatirea ratelor de credit pentru romanii cu venituri de pana la 1.600 de lei genereaza controverse in USL. Copresedintele Uniunii, liberalul Crin Antonescu, sustine ca nu au existat discutii pe aceasta tema in interiorul USL.

Totodata, Antonescu a precizat ca discutii pe marginea unei astfel de masuri nu au existat nici la intalnirea liderilor liberali cu reprezentantii FMI veniti la Bucuresti. „Nu s-a discutat nici in USL, nici in intalnirea conducerii PNL cu FMI”, a punctat Antonescu, joi, pentru „Gandul„.

Premierul Ponta anunta, dupa intalnirea de luni seara cu delegatia Fondului Monetar International, ca Executivul pe care il conduce va adopta o ordonanta, conform careia romanii – fie salariati, ori pensionari- care au credite la banci si un venit care nu depaseste 1.610 de lei pe luna ar putea beneficia de sprijin- injumatatirea ratei bancare pe o perioada de doi ani, in cazul in care si banca la care au credit este de acord cu aceasta masura. „Conditia este ca acestea sa aiba un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net -1.610 lei- si sa nu aiba restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare”, a afirmat primul-ministru.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger