AcasăPoliticaAntonescu recunoaste: Tinta mea e premierul!

Antonescu recunoaste: Tinta mea e premierul!

Crin Antonescu a priceput in sfarsit ca pesedistul Victor Ponta il face knok-out in sondaj si in topul increderii, nu Traian Basescu.

Pentru a-si croi drum catre Cotroceni, Crin Antonescu pune tunurile pe Victor Ponta
Victor Ponta

Dupa ce si-a irosit ironia si acuzatiile pe Basescu, Antonescu a realizat ca pericolul cel mai mare sta de-a stanga lui si se numeste Victor Ponta. Politician mai tanar, dar si cu mai mult succes la publicul dambovitean votant. In plus, Antonescu s-a prins si ca pesedistii n-au ochi sa-l vada la Cotroceni, ci insista pe langa Ponta sa candideze el la Cotroceni. In aceste conditii, a te napusti in continuare asupra lui Traian Basescu este pierdere de vreme, a decis liderul PNL.

”Alegerile din 2014 nu mai pot fi impotriva presedintelui in functie sau a unui succesor al sau, sunt deschise catre viitor, vrand-nevrand, competitia va trebui sa fie concurs de proiecte. Nu intentionez ca Basescu sa mai fie tinta. Se cunoaste ce cred eu despre exercitiul sau prezidential, tema e tot mai putin actuala”, a decretat Antonescu, surprinzand asistenta cu atata fler politic. Iar ca o dovada in plus de conectare la realitatile politice la zi,  liderul PNL a demonstrat ca tinta sa a devenit Victor Ponta, colegul care i-a luat fata in toate sondajele. ”Ar putea fi un candidat valabil (la prezidentiale – n.r.), ar fi unul dintre cei mai buni. Desi inca foarte tanar este seful unui partid, cel mai mare din tara, este un prim-ministru asupra bilantului caruia, pana in acest moment, cu exceptiile pe care le-am marcat public, nu am critici… Ca persoana fizica, e un om politic bun, a crescut mult”, a recunoscut Antonescu meritele rivalului, subliniind insa si ca nu crede ca Ponta este un om politic mai bun decat el.

Desi insista ca stie ”cu certitudine” ca Ponta nu intentioneaza sa intre in lupta pentru Cotroceni, Antonescu a admis, presat de ziaristi, ca exista o varianta in care rivalul pesedist poate sa candideze anul viitor la Cotroceni, fara ca USL sa se rupa: ”Daca un om din PSD, premierul, va fi cel mai bine plasat in sondaje, ar putea spune ca el candideaza la Presedintie si premierul revine PNL-ului”. Asta daca USL supravietuieste pana dupa prezidentialele din 2014, a uitat sa adauge Antonescu.

Crin il bate doar pe Antonescu

Deputatul Diana Tusa (ex-PNL), care il cunoaste foarte bine pe Crin Antonescu, pune ”desteptarea” liderului PNL si schimbarea strategiei sale de campanie pe seama ”sondajelor reale, necosmetizate”. ”Grija fata de «cetatean» e cel putin dubioasa in acest moment. De ce si-a adus aminte astazi de romanii-cetateni? Pentru ca, probabil, i-au cazut sub ochi sondajele, cele reale, necosmetizate, cele din care reiese clar ca turul doi va fi privit doar de la televizor (de catre Antonescu – n.r.)”, a scris Tusa pe blogul sau.

author avatar
Simona Badulescu
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger