AcasăPoliticaAntonescu: Ponta trebuie sa ia o decizie mai repede. Si asa Guvernul...

Antonescu: Ponta trebuie sa ia o decizie mai repede. Si asa Guvernul este prea mare

La scurta vreme dupa ce liderul PSD a iesit de la intalnirea liderilor USL, anuntand ca in cazul in care va primi astazi (luni-n.r) propunerile din partea liberalilor, privitor la cele patru posturi ramase la acest moment vacante in Guvern, le va trimite in cursul acestei zile la Presedintie.

In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat ca au transmis deja premierului propunerile lor pentru pentru locurile pentru care la acest moment este asigurat interimatul – respectiv ministru de Finante, de Interne si al Economiei, dar si cel de viceprim-ministru, asociat, momentan, portofoliului Finantelor. Dar si ca liberalii nu vor face alte propuneri, ca urmare, Ponta ar trebui sa ia o decizie, si acest lucru cat mai rapid, pentru a depasi criza guvernamentala. „Noi avem un mandat foarte clar formulat in BPN al PNL, cu Iohannis- ministru de Interne si trei vicepremieri (…) propunerea i-am transmis-o primului ministru, este singura noastra propunere, nu avem ce negocia asupra ei. (…) Nu avem cum sa acceptam o varianta in care sa apara posturi noi in schema, si asa Guvernul este prea mare (…) Daca primul-ministru nu doreste sa vina in Parlament, i-am spus ca alte propuneri nu facem (…) Primul-ministru trebuie sa ia o decizie, ceva mai repede, pentru ca suntem intr-o situatie de criza in Guvern. (…) situatia nu poate sa continue, persoanele (propuse-n.r) au fost agreate si domnul primul-ministru trebuie sa decida”, a afirmat liderul PNL

„Daca vrea in continuare guvern cu liberalii, trebuie sa se decida”, a adaugat Antonescu. Intrebat, ce se va intampla in cazul in care acest lucru nu se intampla, respectv daca exista riscul ca liberalii sa iasa de la Guvernare, Antonescu a precizat cat se poate de clar. „PNL nu iese de la guvernare”, a punctat Antonescu.

Cititi si: Ponta: Inca nu m-am inteles cu Crin Antonescu. Sunt doua variante

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger