AcasăPoliticaAntonescu: Ponta a vorbit in numele procurorului general. E inacceptabil

Antonescu: Ponta a vorbit in numele procurorului general. E inacceptabil

Liderul liberal si totodata copresedintele Uniunii Social Liberale considera ca premierul a vorbit in numele procurorului general al Romaniei, lucru pe care l-a calificat ca „inacceptabil”, dar despre care spune ca spera sa fi fost „o greseala”. Totodata, Antonescu a comentat si pe marginea afirmatiilor sefului statului, pe aceeasi tema. Ambele mesaje sunt, in opinia presedintelui PNL, „extrem de grave”.

Antonescu a comentat, vineri, intr-o conferinta de presa, declaratiile premierului Ponta, respectiv ale presedintelui Basescu. „Seful Executivului, domnul Victor Ponta, a vorbit in numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat, cum era basist, cum a facut dosare politice si cum domniile lor, nu stiu exact cine, nu mai tin basisti in functie. Este inacceptabil, primul-ministru, prin atributiile Constitutionale, nu poate si nu are nevoie nici sa dea explicatii, nici sa dea mesaje in numele procurorului general. Seful statului nu se lasa mai prejos, intervine si, foarte apasat, intr-un stil caracteristic, acuza – desigur cu totul disproportionat -interventia primului-ministru, dar tine sa ne informeze ca a pus mana pe telefon, l-a sunat pe procurorul general si, folosind seful statului o formula cu puternica incarcatura simbolica, intrata deja in folclorul politic, i-a spus ‘Nu e bine, domnu’ procuror general’. La fel de inacceptabil”, a precizat liderul liberal.

Referindu-se si la cele declarate de seful statului, Antonescu a subliniat faptul ca, in opinia sa, mesajele transmise opiniei publice, privitor la independenta justitiei, sunt foarte grave: „Suntem, in fond, in fata a doua mesaje extrem de grave. Nu stiu daca in ceea ce-l priveste pe domnul Victor Ponta aceasta a fost intentia sa, mi-ar placea sa cred ca nu. Cu siguranta, in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, aceasta a fost intentia, il cunoastem bine de ani de zile pe Traian Basescu, putem sa-l combatem si o facem, dar nu ne putem permite sa-l desconsideram, sa-l subestimam, stie ce si de ce spune. Chiar daca in cazul primului ministru pastrez speranta ca a fost doar o greseala, impresia generala pe care aceste doua mesaje o transmit este aceea a unor mesaje de forta, pe deasupra legii, pe deasupra principiilor si pe deasupra cetatenilor, mesaje de forta care vor sa spuna ‘eu controlez in aceasta zona mai mult'”, a continuat copresedintele USL.

Citeste si: Razboiul dintre Palate, benefic pentru ambele parti

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger