AcasăPoliticaAntonescu, mazeta USL-ului

Antonescu, mazeta USL-ului

Pesedistii renunta sa fredoneze obsesiv refrenul ”Antonescu, candidatul USL la prezidentiale”. ”A pierdut din simpatiile votantilor PSD”, a decretat, ieri, Mircea Geoana.

Mircea Geoana confirma ca pesedistii nu-l vor pe Crin Antonescu la Cotroceni
Crin Antonescu

Interesul nu le permite liderilor PSD sa recunoasca deschis ca alianta cu PNL si-a trait traiul si si-a mancat malaiul, prin urmare cliseul cu Antonescu egal candidatul USL-ului la alegerile prezidentiale a ramas aninat de buzele lui Victor Ponta. Evident, varianta nu mai este crezuta nici macar de Antonescu, care de altfel a si facut stanga-mprejur, cu gand sa seduca din nou dreapta. Ageri la minte in materie de prostit oameni pentru voturi, pesedistii s-au prins imediat de manevra si n-au ezitat sa-i bata obrazul lui Antonescu. Operatiune in care Mircea Geoana a fost cel scos la inaintare: ”Mi se pare ca domnul Antonescu este mai degraba interesat de o culegere a voturilor de pe zona de dreapta (…) Daca domnul Antonescu doreste sa aiba voturile noastre trebuie nu sa-l convinga pe Ponta, pe Geoana sau pe altul din conducere, ci pe batranica mea de la Dabuleni si pe activistul meu de la Faurei si pe tanarul meu de la organizatia din Carei, trebuie sa ne convinga pe toti. Din punct de vedere al pozitionarii publice astazi, mi se pare ca a ales o cale gresita”.

Liberalul nu va trece nici de preselectie

Daca tot a ajuns sa-i reproseze una-alta lui Crin Antonescu, Geoana a explicat cum ar putea pica Crin Antonescu chiar la preselectia prezidentiala, din cauza protocolului USL: ”Protocolul spune foarte clar ca desemnarea finala se face pe baza de sondaje independente la nivel de USL. Exista riscul ca domnul Antonescu sa nu aiba suficient de multe voturi in cadrul USL, ca sa fie principalul nostru candidat”. Iar daca tot a venit vorba de voturi, Mircea Geoana a dat semne ca nu se inghesuie sa-l voteze pe liderul PNL nici macar in cazul in care Antonescu ar fi candidatul USL: ”Daca PSD nu va avea propriul candidat, vom fi cu totii — cel putin la conducere — disciplinati (…)Trebuie sa ne convinga pe toti, degeaba votez eu. Eu am un singur vot”. Intrebat cum comenteaza afirmatiile facute de Geoana, Crin Antonescu a ripostat acid: ”Ridicolul si penibilul trebuie sa aiba o limita”.

PDL se antreneaza sa lupte contra lui Ponta pentru Cotroceni

Liderul PDL, Vasile Blaga, exclude si el posibilitatea ca USL sa-l sustina pe Crin Antonescu la alegerile prezidentiale. ”Noi cu Ponta ne vom bate, nu cu Antonescu. Crin Antonescu se pregateste de patru ani, dar stiti cum e, cand te antrenezi prea mult, intri obosit pe teren”, a declarat Blaga, in contextul alegerii prezidentiabilului PDL.

author avatar
Simona Badulescu
860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger