AcasăPoliticaAntonescu ii baga morcovul lui Ponta fix in Rosia Montana

Antonescu ii baga morcovul lui Ponta fix in Rosia Montana

Crin Antonescu profita din plin de impasul in care a intrat Victor Ponta, aplicandu-i premierului lovitura dupa lovitura.

Crin Antonescu incearca sa-i ia fata premierului
Rosia Montana a devenit piatra de incercare a lui Victor Ponta

Nici adversarii politici ai  lui Victor Ponta nu au reusit sa speculeze subiectul Rosia Montana la fel de bine cum a facut-o presedintele PNL, acesta ingropandu-l practic pe seful Executivului in respectivul proiect „Este destul de simplu, daca Guvernul in calitate de reprezentant al statului in asemenea angajamente stie ca are niste obligatii, atunci rezolva aceasta chestiune prin Hotarare de Guvern”, a declarat presedintele Senatului, mentionand ca premierul nu a vorbit niciodata despre presupusele penalitati pe care tara noastra urmeaza sa le plateasca. ”Ca despagubiri ingrozitoare pandesc statul roman: ar trebui sa stim cu totii, opinia publica, despre ce despagubiri este vorba. De unde decurg aceste despagubiri? Ca eu nu am habar. (…)  Inteleg ca daca nu votam proiectul platim doua miliarde de dolari, dar premierul ne spune ca nu voteaza proiectul, iar doamna Rovana Plumb, dupa ce face o pledoarie  pentru proiect ne spune ca s-ar putea sa voteze impotriva. Eu nu mai inteleg. Nu l-ati auzit pe Ponta , parlamentari romani toti trebuie sa votati proiectul asta. Nu mai aveti la ce va gandi. Parlamentul Romaniei este obligat sa voteze ca altfel platim”, a mai spus Crin Antonescu. In asentimentul liderului liberal este si Lucian Isar, fost ministru in primul Cabinet condus de Victor Ponta. ”Mi se pare straniu ca un prim-ministru sa arunce in lupta doua miliarde ca despagubiri, bazandu-se pe acest ping-pong cu am gasit, n-am gasit documentele. Ca premier trebuie sa aperi pozitia tarii, nu trebuie sa le dai o ancora celor de la Gabriel Resources. Este un deserviciu major”, a comentat Isar.

Gabriel Resources cere daune de 4 miliarde de dolari

Daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana, Gabriel Resources va da in judecata Guvernul Romaniei si va cere despagubiri de 4 miliarde de dolari. Anuntul a fost facut in presa internationala de directorul executiv al companiei, Jonathan Henry. Mai mult, reprezentantul companiei canadiene a precizat ca tara noastra risca sa piarda si alte investitii straine. ”Cazul nostru este foarte puternic si vom face public faptul ca efortul Romaniei de atragere a investitiilor straine va avea mult de suferit”, a mai spus Jonathan Henry.

[poll id=”594″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
898 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger