AcasăPoliticaAntonescu: "Fractura USL, plauzibila. Nu mai este doar o inventie de presa"

Antonescu: „Fractura USL, plauzibila. Nu mai este doar o inventie de presa”

Liderul PNL a confirmat, intr-o intalnire cu usile inchise a conducerii liberale, ca USL-ul a suferit o „criza a coabitarii” si ca ruptura Uniunii Social Liberale este „plauzibila”.

Antonescu a vorbit despre o „criza coabitarii” si a recunoscut ca exista riscul rupturii Uniunii si ca acesta trebuie luat in calcul, nemaifiind vorba de o „inventie” a mass-media, conform unei inregistrari din cadrul sedintei Biroului Permanent National al PNL, publicate vineri pesurse.ro.

Iata fragmente din discursul lui Crin Antonescu, potrivit site-ului citat: „Am suferit o criza pe care as numi-o Criza coabitarii, in sensul prin care prin numirea lui Kovesi dupa intelegerea Ponta si Basescu si noi avand o anumita pozitie s-a generat o criza pentru ca a fost vorba de o criza…. PSD se adanceste in coabitarea cu Basescu, iar noi credem ca drumul trebuie sa fie cel dat de programul, de directia si de spiritul USL”

„Al doilea avantaj este acela ca la ordinea zilei si nu mai este doar o inventie de presa – fractura din USL. Acuma… imediat dupa Paste la initiativa premierului si avand caracterul intim si secret nu va ascund nimic premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie si cu care sunt de acord si anume ca sa pornim o ofensiva de recastigare a increderii si a coerentei USL. I-am spus ca este de dorit, ca necesita 2-3 lucruri care sunt posibile si legitime – o revenire la un mod care a functionat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrarii discursurilor in guvern si sa nu mai ia el toata imaginea ci sa lase si altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul si a da impresia ca suntem o prezenta insignifianta si a fost de acord”.

author avatar
eNational
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger