AcasăPoliticaAntonescu: Daca Ponta a denuntat pactul, sa demisioneze din functia de premier!

Antonescu: Daca Ponta a denuntat pactul, sa demisioneze din functia de premier!

Fostul copresedinte al Uniunii Social Liberale, alianta aflata la guvernare pana in februarie, considera ca fostul sau partener de la conducerea USL, Victor Ponta, ar trebui sa demisioneze din fruntea Guvernului, odata ce a denuntat pactul de coabitare cu seful statului.

Antonescu e de parere ca demersul lui Ponta, pe care l-a numit un „pseudo-gest politic”, face parte din campania electorala a premierului, care si-a anuntat intentia de a candida la prezidentialele din toamna, din partea PSD, partid al carui lider este. „Eu vad ceea ce cred ca e un gest de campanie electorala, o pseudo-vitejie a lui Ponta in acest pseudo-razboi cu Basescu”, a declarat fostul presedinte al PNL, miercuri seara, intr-o interventie la Realitatea TV.

Chiar daca nu crede ca primul-ministru va face pasul catre demisie, Crin Antonescu si-a exprimat aceasta parere in contextul in care seful Guvernului anuntase, cu scurt timp inainte, printr-o scrisoare deschisa, ca pactul de coabitare presedinte-premier nu mai e valabil, invocand o declaratie a sefului statului cu privire la acest acord. „Nu in baza acelui pact a devenit prim-ministru, ci in baza votului cetatenilor romani si a unei majoritati parlamentare coplesitoare. Istoria cu denuntarea pactului e un non-eveniment. Daca a denuntat pactul, atunci sa demisioneze din functia de premier, ceea ce nu cred ca se va intampla”, a concluzionat Crin Antonescu.

Cititi si: Reactia Presedintiei, dupa ce premierul Ponta a anuntat ca pactul de coabitare nu mai e valabil

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger