AcasăPoliticaAntonescu a trecut la amenintari: Iohannis ii va lua locul lui Ponta...

Antonescu a trecut la amenintari: Iohannis ii va lua locul lui Ponta in fruntea Guvernului!

Zilele premierului la Palatul Victoria sunt numarate. Daca USL se rupe, Victor Ponta zboara.  Avertismentul vine chiar de la Crin Antonescu si este, de departe, cel mai dur mesaj pe care liderul liberal i l-a transmis pana acum partenerului sau.

Crin Antonescu jura ca o sa-l spulbere pe liderul PSD
Liberalii vor sa-l inlocuiasca pe Victor Ponta (foto) cu Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Inlocuitorul lui Ponta va fi nimeni altul decat Klaus Iohannis, cel pe care social-democratii nu l-au considerat bun nici de viceprim-ministru.  ”Ii transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: sa accepte ceea ce este dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sa-l aiba pe domnul Klaus Iohannis vicepremier, decat, mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis sa devina premier. Evident, in locul domniei sale. Pentru ca domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o saptamana, pentru doua, pentru trei.  Domnul Ponta poate cel mult sa se mentina la putere pana in toamna – in cel mai bun caz pentru domnia sa – dar in conditiile in care a rupt USL, n-are cum sa-si mai imagineze ca poate ramane premier dupa toamna, decat cu un presedinte pe care-l pune domnia sa”, a declarat Antonescu, intr-o emisiune televizata,  mentionand ca PNL este gata sa loveasca in Executiv cu o motiune de cenzura. ”Dumneavoastra aveti impresia ca noi, daca acest proiect se rupe, daca domnul Ponta ramane sa conduca un Guvern carpit, ilegitim, chiar daca legal, si noi suntem in opozitie, aveti impresia ca o sa-l sustinem de acolo, sau ce credeti? Evident ca putem sa bagam o motiune de cenzura”,  a  adaugat liderul liberal. Ca sa fie si mai convingator, Antonescu a mers mai departe cu amenintarile, invocand si varianta alegerilor anticipate. ”Cel mai corect ar fi alegeri anticipate. Presupun insa ca aceasta formula nu va fi agreata si nu numai din motivul ca niciun partid nu e pregatit pentru asta (…) dar avem si o situatie internationala deja grava si nu cred ca e cazul sa avem alegeri anticipate”, a concluzionat presedintele PNL.

Duel in prime-time

Referindu-se la viitoarele alegeri prezidentiale, Crin Antonescu este convins ca-l va spulbera pe Victor Ponta, in cazul in care acesta va candida din partea PSD.  Mai mult, liberalul l-a provocat pe premier la o dezbatere televizata. ”Suntem oameni politici, ar fi chiar un excelent prilej sa discutam in fata oamenilor. (…) Credeti ca nu intru intr-o dezbatere de frica? Eu intru si acum. (…) Credeti ca daca imi era frica de PSD si de Victor Ponta nu alegeam calea de a-i convinge pe cei din PSD ca nu-i voi deranja niciodata cu nimic, cu orice vor dori dansii sa faca in tara asta, eu ca viitor presedinte o sa cautionez si asa mai departe? Evident ca nu imi este frica”, a mai spus Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger