AcasăPoliticaAncheta in cazul OUG 13 continua, anunta Parchetul dupa motivarea deciziei CCR

Ancheta in cazul OUG 13 continua, anunta Parchetul dupa motivarea deciziei CCR

Pe langa precizarile pe care le-au facut procurorii anticoruptie, pe marginea OUG 13, dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale, for ai carui magistrati au ajuns la concluzia ca DNA-ul a, a venit randul reprezentantilor Ministerului Public sa faca public un punct de vedere pe aceasta tema a Ordonantei de Urgenta aprobate si, ulterior, abrogate de Guvernul Grindeanu.

In primul rand, reprezentantii Parchetului General mentioneaza ca ancheta in dosarul inregistrat la Parchetul General, dupa ce DNA-ul si-a declinat competentele, continua. Si se precizeaza si ce anume aspecte se verifica in cazul de fata.

Iata precizarile reprezentantilor Ministerului Public:

„Cauza se afla pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, investigatia este in curs si priveste urmatoarele fapte prevazute de legea penala: sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, fals intelectual.

Dosarul a fost inregistrat  la Sectia de urmarire penala si criminalistica ca urmare a declinarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie. Aceasta structura a fost investita cu o cauza privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, respectiv: favorizarea faptuitorului; prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin 1 lit. b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de inscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri; fals intelectual.

Potrivit dispozitiilor legale, procurorul are obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei pe care a fost investit sa o solutioneze, controlul asupra actelor si masurilor dispuse de catre procuror fiind realizat de catre instanta de judecata”.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger