AcasăPoliticaAmbasadorul roman in Belgia, rechemat in tara

Ambasadorul roman in Belgia, rechemat in tara

Seful statului a dispus rechemarea din postura de ambasador al Romaniei in Belgia a lui Stefan Alexandru Tinca.

Asadar, cu aproximativ o jumatate de an inainte ca mandatul sau sa ajunga la final, Tinca se intoarce in Romania. Decizia a fost facuta publica in cursul acestei zile, fiind anuntata din directia Presedintiei. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 29 martie a.c., decretul privind rechemarea domnului Stefan-Alexandru Tinca din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Belgiei”, se mentioneaza intr-un scurt comunicat pe acest subiect.

Motivele luarii acestei decizii nu sunt momentan cunoscute. Insa nu sunt putini cei care remarca faptul ca hotararea in privinta lui Tinca, numit ambasador in Regatul Belgiei in toamna anului 2012, vine la exact o saptamana de la atentatele snageroase care au sadit groaza in Bruxelles, doua avand loc in aeroportul din capitala si celalalt intr-o statie de metrou care strabate cartierul european din acest oras, atentatele soldandu-se cu peste 200 de raniti, printre ei si patru romani, dar si cu peste 20 de decese.

Recent, un alt inalt reprezentant al Diplomatiei autohtone a fost rechemat in tara, in urma unei decizii a actualului lider de la Cotroceni. Este vorba despre Marius Cosmin Boiangiu, ambasador in Slovenia, pana la inceputul lunii in curs. De asemenea, la mijlocul lui februarie, Iohannis semna decretul de rechemare a lui Alexandru Victor Micula din calitatea de ambasador al Romaniei in stautl vecin, Ungaria. Diplomatul fusese numit in functia respectiva in toamna lui 2011, in timpul mandatului fostului presedinte, Traian Basescu.

Sursa foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei

author avatar
Cristina Stefan
860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger