AcasăPoliticaAmbasadorul Frantei in Romania a primit cea mai inalta distinctie a MAI...

Ambasadorul Frantei in Romania a primit cea mai inalta distinctie a MAI – Placheta de Onoare

Ministrul de Interne i-a oferit oficialului francez Placheta de Onoare, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc, miercuri, la sediul MAI.

Gabriel Oprea a conferit ambasadorului Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, cea mai inalta distintie a ministerului in fruntea caruia se afla, „in semn de apreciere pentru contributia adusa la consolidarea relatiilor dintre ministerele de interne ale celor doua tari”.

Placheta de Onoare i-a fost inmanata oficialului francez in cadrul unui eveniment ce a avut loc la Ministerul de Interne, prilej cu are Oprea a adresat si un mesaj de condoleante pentru tragedia care a indoliat Franta, la mijlocul acestei luni, dupa ce redactia unei publicatii a fost luata cu asalt de indivizi inarmati, iar 12 oameni au fost ucisi, iar alte patru persoane au pierit, in urma unui atac asupra unui magazin evreiesc.

De asemenea, cu aceeasi ocazie, vicepremierul pentru securitate nationala a atras atentia asupra faptului ca manifestari de tip terorist nu pot fi nici trecute cu vederea si nici tolerate. „Uniunea Europeana are datoria de a demonstra lumii ca spatiul de libertate, securitate si justitie creat de fondatorii acestui proiect si imbogatit odata cu includerea fiecaruia dintre cele 28 de state membre nu poate fi zdruncinat si ca cei peste 500 de milioane de cetateni ai Uniunii sunt protejati in fata acestor riscuri”, e de parere ministrul Oprea.

sursa foto: MAI

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger