AcasăPoliticaAmbasadorul american s-a intalnit cu Procurorul General si cu sefi ai Parchetelor

Ambasadorul american s-a intalnit cu Procurorul General si cu sefi ai Parchetelor

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti

Hans Klemm s-a intalnit atat cu Augustin Lazar, cat si cu alti sefi din cadrul DNA-ului si al DIICOT-ului. Desi intrevederea a avut loc deunazi, informatia a ajuns la urechile presei abia miercuri in jurul pranzului.

Au fost discutii la nivel inalt, desfasurate chiar la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte. Principala tema abordata a fost continuarea colaborarii Romania-SUA la nivel judiciar, pe chestiuni ce tin de combaterea infractiunilor transfrontaliere si a criminalitatii organizate, din cate aflam din directia Ministerului Public.

Totodata, s-a anuntat ca, printre alte aspecte pe care le-a mentionat pe durata acestei intalniri cu sefi ai Parchetelor, inaltul reprezentant diplomatic american „a facut aprecieri privind activitatea desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de structurile specializate, aceasta constituind o noua dovada a increderii de care Romania se bucura in cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii”.

Ar mai fi de mentionat faptul ca ambasadorul american a venit la intrevedere insotit de un atasat pe probleme politice, in timp ce din partea Ministerului Public au mai asistat la discutii, printre altii, prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului General, Laura Oprean, seful DIICOT-ului, Daniel Horodniceanu, precum si procurorul-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Calin Nistor.

sursa foto:facebook.com/bucharest.usembassy

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger